Sukles: Eks kõigil ole head ja vead

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid saatis eile Haapsalu aselinnapeale Liina Põllule avaliku kirja, milles nõuab haridusjuhi Mari-Epp Tähe vallandamist, sest viimane olevat passiivne ja ebasõbralik.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et ta ei ole Karilaiu kirja saanud ega oska seepärast midagi öelda. „Ajalehest loen,” ütles Sukles.

Tähe kohta ütles ta, et „eks kõigil ole head ja vead”.

Sukles lisas: kui keegi tuleb minu juurde ja kritiseerib Karilaidu, siis ma räägin temaga, mitte ei lähe ajalehte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
9 aastat tagasi

Ma (ja kindlasti mõned teisedki) ei tea,kes on Täht. Ega peagi teadma. Küll aga häirib mind Suklese mõnikord teenimatu tümitamine. Olen Haapsalus 60 aastat tagasi sündinud ja siin elanud ning mäletan mitmeid linnapäid. Ja vahepeal,kui Sukles polnud linnapea,oli linn nagu välja surnud- ei spordiüritusi,ei kontserte(peaaegu). Kes ei usu,võib ju netist järgi vaadata. Ja üldse- kui on mure,räägi linnapeaga,mitte ära sõima anonüümselt….

Tondile
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Oled jah vanaks jäänud. Mis üritustest sa räägid? Nendest, mis on spordi- ja kultuurikalendris juba aastaid või isegi aastakümneid? Võta need aastad tagasi, kui suvel elu kees näiteks Kuursaalis ja selle ümber, hr Tischler pani käe alla ja korraldas kergejõustiku õhtuid, toimusid siin maaspordimängud ja Rukkilillemängud jne.jne. Ehk mäletad ka Karsummerit?

/////
9 aastat tagasi

Läänlases ütleb Sukles: “Suhtume sellesse tõsiselt ja mõtleme oma vastuse välja” Ei saa aru, mida siin mõelda on, tuleb tegutseda resoluutselt, mitte heietada ja otsida põhjuseid probleemist kõrvale hoidmiseks. Kohati jääb mulje, et ega Sukles hoomagi, mis tegelikult linnavalitsuse siseselt toimub. Karilaid ise ka Haapsalust kaugel, Tallinnas keskkontoris ja nii need asjad siin isevoolu toimivad. Kui pr Tähega oli juba 2011. aastal probleeme siis miks neid koheselt lahendama ei hakatud? Milliseid paremaid aegu Karilaid ikka ootas? Kohati jääb mulje, et probleeme püütakse näha just enne valimisi ja muul ajal ollakse otsekui talveunes.

?
9 aastat tagasi

Lugedes neid kommentaare (ja mitte ainult selle artikli), tekib paratamatult tunne, et nii mõnegi kirja taga on endine, kinga saanud, lv töötaja, kes elab nüüd oma frustratsiooni arvuti taga istudes välja.

lv jüngrile
9 aastat tagasi
Reply to  ?

Karilaid sealjuures ka või? Muudab see sinu jaoks probleemi olemust ja Täht on tegelikult ingel kesapõllul?

...
9 aastat tagasi

Käige aga valimas ja mängige kaasa seda mängu…..

Tont.
9 aastat tagasi

Ma loen neid komme ja ei jõua ära imestada,kui palju “julgeid” kodanikke meil on. Olgu kysimus,milles iganes, või linnaametnik,kes iganes- oma koslepi saab ta ikka. Käige valimas,kui muidu ei julge näkku öelda….

Tondile
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Nagu sinu nimi on hirmuäratav, nii ka praeguse linnapea suhtumine linnakodanikesse on üleolev ja ülbe. Vaata ka pilti, kas see näoilme ei näita sulle tegelikult selle mehe sisu. Ära mõtle nii, et iga linnaametniku ametijuhendisse on juba sisse kirjutatud koslep (väljavõte sinu sõnavarast). On väga häid linnaametnikke, kes teevad oma tööd südamega ja ei vassi. Need ametnikud oskavad teha kriitikast ka omi järeldusi ja vabandavad, kui on midagi valesti teinud, aga ei otsi õigustusi.

fa
9 aastat tagasi

Vallandada saab vastavalt Eestis kehtivatele seadustele. Seadus vist ei näe ette vallandamise alusena volikogu esimehe isiklikku pöördumist. Putini kohta teame, et ka tema vallandab isikliku otsusega.

Jämejala
9 aastat tagasi

Kaks klouni on endale eufoorias loonud illusioone et valitsevad midagi sellist millest neil endal ka aimugi ei ole. Sellised tuleks ühiskonnast isoleerida ennem kui nad endale või teistele viga teevad.

Lugeja
9 aastat tagasi

Karilaid- kõige tähtsam mees Haapsalu linnavalitsuses! Käseb, poob ja laseb! Sukles noogutab kaasa.

?
9 aastat tagasi

Vaata aga,kes räägib ,linnapea on muidugi ise kõva silmast silma rääkija, täitsa üllatusena tuleb,et tema ka midagi sellest teab. Pealegi,kuidas Urmas sellega ongi, käitumishäiretega inimesed tuleb ju lvst minema saata, rääkimine käib lastega.

No andke mulle andeks
9 aastat tagasi

Kuigi mul on suht savi mis see “linnapea” teeb aga äkki peaks keegi talle peegli kinkima.

Ehk oleks aeg korra sinna sisse vaadata ja mõelda, kas ikka sobib sellisele ametikohale.

Kui sa oled linnas “kõige tähtsam nina”, siis võiks ikka teada ka mis linnas tegelikult toimub, mitte pugeda teadmatuse taha.
Nagu väike laps, mina pole teinud, mina pole näinud, mina ei tea midagi.

No,no
9 aastat tagasi

Tulenevalt seadusest on linna kõige tähtsam nina ikka volikogu esimees, mitte linnapea.