Mari-Epp Täht: Kiri tuli nagu pauk selgest taevast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_8639

Haapsalu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Mari-Epp Täht. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu esimehe Jaanus Karilaiu linnavalitsuse avalikust kirjast aselinnapea Liina Põllule, milles kritiseeritakse linna haridusjuhti Mari-Epp Tähte, kuulis kriitika osaliseks langenud haridusjuht esimesena ajakirjanikult.

„Ma olen sõnatu. See tuleb nagu pauk selgest taevast,” ütles Täht, kes kuulis kirjast reede õhtul kell viis Lääne Elu ajakirjanikult. 

Tähe sõnul pole ei Karilaid ega Põld talle ühtegi etteheidet teinud. „Kui teaksin, milles mind süüdistatakse, saaksin end kaitsta, aga ma ei tea,” lisas Täht.

Tähel on enda teada head suhted linna haridusasutuste juhtidega. Liigse bürokraatia kohta ütles ta, et ametnikuna ongi tema kohus jälgida, et asjad oleksid korrektselt ja õiguspäraselt aetud.

Haridusjuhi sõnul on päevakorral olevaist teemadest suurim põhikooli renoveerimine.

„Võib-olla on kriitika põhjus selles, et anname Vikerkaare toitlustamise teisele lasteaiale. Aga ka seda ei surutud ühelegi lasteaiale peale,” arutles Täht. „Või on küsimus Tarekese lasteaia ühes lapses? Aga selles asjas teeme koostööd sotsiaalosakonnaga ja me ei saa teda jõuga kuhugi saata.”   

Tähe sõnul olnuks kena, kui volikogu esimees oleks enne kirja väljasaatmist ka temaga suhelnud. „Paneb nördima, et volikogu esimees nii käitub ja noa juba teist korda selga lööb,” ütles ta.

Ka Karilaid tunnistas, et pole Tähega rääkinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvaja
9 aastat tagasi

Arvan,et Karilaid üksi seda otsust ei teinud,ju siis on tema juures käidud salaja susimas ja see on siililegi selge kes see inimene oli. Tundub,et see inimene kellele Täht otseselt allub ei julge ise tegutseda,vaid kasutab selliseid alatuid võtteid,nimelt käib koputamas. Tundub,et linnavalitsuses ei saa inimesed omavahel läbi,käib salajane üksteise hävitamine.

Linnavalitsus
9 aastat tagasi

tuleks nendest pomodest välja vahetada.Seda tööd tuleb teha hingega aga mitte üksteise kõrisid läbi närida.Mitmetel on mitu töökohta siis ime pole et pooled lubadustest tegematta jääb.Nagu kodus vahetatakse vanad asjad uute vastu välja nii tuleb Linnavalitsusseski toimida ehk hakkab asi edenema.Muud ei näe lehes kui Sukles Vikman Karilaid mingit tolku neist küll ei ole!

Andres
9 aastat tagasi

luuavars võib ka rasedaks jääda…

Kusti
9 aastat tagasi

Valimistel näeme raisk. Jaanus Karilaid ülbitseb ja käsutab nagu ülburid keskeraonnast või ongi ta nende hulgast. Igatahes 1 märtsil mõtlen ,et kas tasub üldse seda erakonda enam valida.

?
9 aastat tagasi
Reply to  Kusti

Vali Täht riigikokku. Ei tea kus täht reedel üldse oli,kas koolitusel jälle või hakkas nädalavahetus lihtsalt varem.

Kodanik
9 aastat tagasi

demokraatias ei tohiks olla üllatusi:) EKP ajal oli ju kõik stabiilne. kõik on hästi – see on kuidagi tuttav laul.

kiri
9 aastat tagasi

võib olla tõepoolest üllatus, samas probleeme on olnud juba aastaid…

ilus lugu
9 aastat tagasi

Või pauk selgest taevast,jah,kui arvatakse,et kõik on lubatud ja kõige kohalt pigistatakse silm kinni,siis ikka vastupidine tuleb kui pauk selgest taevast. Sul ongi võib olla head suhted vaid juhtidega,sealjuures vaid osade juhtidega,miks muidu üks nendest juhtidest läks lausa nii kaugele et sulle ja su sõbranndele vanemate kulul lõunaid tegi. Või tahad nüüd öelda,et maksid nende eest? Ära tule rääkima,kuidas sa juhtidega läbi saad, räägi,kuidas suhtled vanematega ja teiste allasutuste töötajatega või nendega suhtlus ei vääri tähelepanu. Kas tuleb meelde tuletada,kuidas sa alles hiljaaegu käskisid ühele eriabi vajavale lapsele hommikuti külma vett näkku visata,et ta end kiiremini liigutaks. See nimekiri saab… Loe rohkem »

piinlik
9 aastat tagasi

Häbi volikogu esimehele! Niimoodi demokraatlikus riigis asju ei aeta.

Johhannes
9 aastat tagasi

Ei taha hakata pr Tähte kaitsma, aga ka mulle tundub kummaline volikogu esimehe J.Karilaiu teguviis. Jääb arusaamatuks, miks peab ta nii suurelt vahtu üles ajama. Naljakas tundub asi seetõttu, et esmalt ei ole arutatud küsimust maja sees, vaid mindi kohe lahutusprotsessile. Selge on see, et Karilaid otsib igasuguseid võimalusi, kuidas pildil olla, aga seesugused pildid eksponeerimist ja hindamist (loe valimist riigikokku) küll ei vääri.