Sukles lubab põhikooli remontida 2016. aastal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu koolides võivad suuremad renoveerimistööd alata parimal juhul 2016–2017. Praeguse kava järgi jääb algkool tegutsema, seda ei ole kavas ümber korraldada põhikooliks.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles rääkis volikogu juhatusele, et käis koos aselinnapea Liina Põlluga haridusministeeriumis läbirääkimisi pidamas. Haridusministeerium valmistab ette toetusprogrammi, millega rahastab riik ka põhikoolide renoveerimist.

Suklese sõnul on Haapsalu linnavalitsusel head väljavaated saada riigilt teotust mõlema kooli remondiks. Sukles märkis, et plusspunkti annab linna loodud riigigümnaasium. Samuti piisab linnas lapsi, et nende jaoks kaks kooli renoveerida.

„Laste arv ja koolide suurus annab lootust, et mõlemad Haapsalu koolid on abikõlblikud,” kommenteeris Sukles. „Ridala vallavalitsus teeb aga suhteliselt mõttetu investeeringu Uuemõisa põhikooli, sest see ei lähe kokku riigi hariduspoliitikaga.”

„Kui 2016. aasta 1. jaanuaril kolime põhikooli majast välja, et alustada ehitust, on meil väga hästi,” ütles Sukles.

Sukles lisas, et sel juhul saaks põhikool 1. septembril 2016 alustada õppetööd renoveeritud hoones. Seejärel saaks alustada töid linnaalgkoolis. Sukles põhjendas seda sellega, et kahes koolis ei saa korraga teha töid, sest lastel on vaja ka kusagil õppida.

Haapsalu munitsipaalkoolide halvast seiskorrast annab tunnistust ka tõsiasi, et päästeamet on teinud kõikidele koolidele ettekirjutuse. Sukles märkis, et Nikolai koolis täidetakse ettekirjutus sel aastal, põhikooli ja algkooli hoonetes aga on saavutatud päästeametiga kompromiss, et nõuded täidetakse pärast hoonete uuendamist.

Sukles märkis, et 2017 võiksid olla koolid remonditud.

Sukles rääkis koolide remondiplaanist eelmisel neljapäeval linnavolikogu juhatuse koosolekul. Sukles tusatses, et koosolek oli avalik, mistõttu kuulas jutuajamist ka ajakirjanik. „Ma ei taha, et linnavalitsuse töövariandid läheks avalikkuse ette,” ütles Sukles.

Koolide renoveerimise toetusraha saamiseks peab linnavalitsusel olema ettekujutus koolivõrgu tulevikust. Venekeelset Nikolai kooli ootab ilmselt vaikne hääbumine. Esialgu on vaja ruume manööverpinnaks, kus õpetada teiste koolide lapsi remondi ajal.

Pikka aega on käinud vaidlus, kas algkool kujundada põhikooliks. Variandina on laual ka vaid ühe põhikooli jätmine linna, sest Kuuse tänava koolimaja mahutaks ilusasti kõik linna lapsed.

„Haapsalu põhikoolide hooned vajavad täielikku renoveerimist, et tagada nüüdisaegsed õppimisvõimalused,” ütles Haapsalu aselinnapea Liina Põld. „Linnavalitsus näeb ette põhikooli ja algkooli renoveerimist. Haapsalu linna algkool jääb edasi algkooliks.”

Haapsalu linna põhikooliastmes õpib praegu 898 last.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
10 aastat tagasi

Karilaid lubas 2013 avaaktusel, et 2015 septembriks on kool remonditud. Teab keegi nimetada mõnd Karilaiu täidetud lubadust?

Juhhannes
10 aastat tagasi

Lugesin koalitsioonilepet ja sealt selgub, et põhikooli remondi on Sukles lihtsalt kõigi suurte lubaduste seast välja rebinud. Ei saa aru miks? Vaadake ka ja sealt te saate targemaks, et suur lubaja ja õpetaja lubab veel sel valimisperioodil korda teha nii algkooli, kui ka Nikolai koolide hooned, ehitada muusika- ja kunstikoolile uue hoone…jne.jne. Hea, kes lubab…

kuumasaanud poliitiku jutt ennem valimisi
10 aastat tagasi

Rongi liiklus lubati ka taastada, viie rikkama hulka pidime jõudma, turu pidime korda tegema, lastesõbralikuks linnaks pidime saama – aga näe noored pered kolivad siist minema, väljarände pidime peatama- aga seis on las minna, töökohti pidime looma, noarootsi silla pidime tegema, läänemaa värava pidime ka tegema. Usu veel hülge möla. VEEL KOLM SAJANDIT TAGASI PÕLETATI EUROOPAS SELLISEID VENDASID TULERIIDAL SEST TEOD JA SÕNAD EI LANGENUD KOKKU JA SEDA PEETI NÕIDUSEKS. Selle avaliku hukkamise traditsiooni peaks taastama äkki saaks lubadused teoks ka kunagi.

.
10 aastat tagasi

Ja ürita sa talle öelda,et lubadusi tuleb täita! Oled koheselt vihatute nimekirjas, solvumine kestab sajandi. Aga nii tegelikult viimasel ajal tundubki,et linnapeal ja tema meeskonnal on aega vaid oma ego ümber tiirutamiseks. Valimistega sai palju ja paljudele lubatud,aga unustagem see,nii nagu unustasid lubajadki.

ohjah
10 aastat tagasi

Millal Vikerkaare remont algab?