Muhu väina 3. etapil olid edukad Tuuli ja Luisa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noblessneri jahtklubi alus Mia EST330, kapten Jaanus Talp. Foto: Piret Salmistu / Kalev jahtklubi
Noblessneri jahtklubi alus Mia EST330, kapten Jaanus Talp. Foto: Piret Salmistu / Kalev jahtklubi

56. Muhu väina regati kolmas etapp oli Haapsalu jahtklubi jahtidele edukas – folkboot’idest võitis etapi Tuuli, ESTLYS 2 grupis Luisa.

Teisipäeval sõitsid Muhu väina regatist osavõtjad regati kolmanda etapi Kuivastust Pärnu. Stardihetkel puhus Kuivastus tuul 7–9 m/s ja merel oli keskmine laine, teatas Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas.

Haapsalu jahtklubi jahtidest kujunes kolmas etapp edukaks folkboot’ide klassis võidutsenud alusele Tuuli Olev Oolupi meeskonnaga. Nad edestasid teiseks jäänud Saaremaa merispordi seltsi alust Ahti (Ott Kolk) viie minuti ja 24 sekundiga. Tuuli, kellel on kolmelt etapilt kaks etapivõitu ja üks teine koht, juhib folkboot’ide grupis kümne jahi seas ka regati kokkuvõttes.

ESTLYS 2 grupis sai oma esimese etapivõidu Haapsalu jahtklubi jaht Luisa Henry Viiretiga roolis. Luisa edestas vaid sekundiga Pärnu jahtklubi jahti Põhjatäht (Tanel Kurs).

Kolme etapi kokkuvõttes on Luisa kuuendal kohal. Samas grupis neljandal kohal on aga Haapsalu jahtklubi jaht Aurora Mikk Linki meeskonnaga. Auroral on kohapunkte sama palju kui kolmandal kohal oleval Baltsaili jahil Tipa (Ivar Teras), kuid seni sõidetud etappidelt on Tipal parimana ette näidata üks teine koht Aurora kolmanda koha vastu.

ORC neljandas grupis oli favoriidiks peetav Haapsalu jahtklubi jaht Edasi Koit Pautsi meeskonnaga Kuivastu–Pärnu etapil kolmas. Koondarvestuses hoiab Edasi 13 jahi hulgas teist kohta, võistlust juhib Peterburi jaht Prizrak (Dmitri Mostovoi).

Täna sõidavad Muhu väina regatist osavõtjad Pärnus lühirajasõidu vastutuule–allatulle rajal. Esimene start on kell 12, kogu võistlust kannab üle Delfi TV.

Neljapäeva õhtul stardivad jahid regati kõige pikemale ja enamjaolt öösel sõidetavale etapile Pärnust Roomassaarde.

Muhu väina regatt on Eesti vanim järjepidevalt toimunud avamerepurjetamise võistlus ja kuulub EJL avamerepurjetamise karikasarja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments