Politsei hoiatab kauplusetöötajaid kelmide eest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne prefektuur hoiatab kauplusetöötajaid kelmide eest ja kutsub kõiki üles tähelepanelikkusele.

Viimase nädala jooksul on Lääne prefektuur saanud mitu teadet, kus nii väiksemad kui suuremad poed on langenud pettuse ohvriks.

Teadaolevalt sooritavad tõmmu nahavärviga kelmid mõnes poes ostu ning tasuvad selle eest 500-eurose kupüüriga. Saades tagastusraha, mis on enamasti väiksemates kupüürides, paneb ostja need hetkeks leti peale oma rahakoti alla ning ulatab need uuesti kassapidajale tagasi põhjendusega, et ta ei soovi tegelikult nii suure rahatähega tasuda. Ostu eest tasub hoopis kõrvalolev kaaslane väiksema kupüüriga ja kassapidaja annab halba aimamata 500-eurose tagasi kliendile. Tähelepanu tuleb pöörata hetkele, kus kelm ulatab tagastusraha, sest tagasi ei anta kogu rahasummat. Suur osa sellest on kelmi poolt kiirelt omastatud.

Haapsalu kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhin soovitab sellises situatsioonis kindlasti kontrollida tagastatava summa õigsust, enne kui kliendile ulatatakse suurem rahatäht.

„Tegemist on osavate petturitega, kes ajavad müüja oma soovidega segadusse ning panevad selle varjus toime õigusrikkumise,“ selgitas Taratuhin ja lisas, et sellises olukorras tuleb kaupluste töötajatel olla eriliselt tähelepanelik ning ka kaupluse klientidel, kes näevad midagi kahtlast, tuleks oma kahtlustest koheselt teada anda kas kaupluse töötajale või turvamehele või helistada politseisse.

Sarnased juhtumid on aset leidnud Pärnus, Tallinnas, Lääne-, Hiiu-, Saare- ning Tartumaal. Politsei tegeleb aktiivselt kelmide väljaselgitamisega.

Lähemalt saab Läänemaa juhtumeist lugeda homsest Lääne Elust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments