Politsei tabas rahavahetuspettuses kahtlustatavad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse politseinikud pidasid 7. augustil kinni mehe ja naise, keda kahtlustatakse poodides suurte kupüüridega tasumisel raha väljapetmises.

Rumeeniast pärit 25-aastane mees ja 26-aastane naine petsid uurimisandmeil raha välja, tasudes poodides suurte, 500- või 200-euroste kupüüridega suhteliselt odavate esemete eest. Kui müüja oli vahetusraha tagasi andnud, loobusid nad ostmisest ja tagastasid nii kauba kui vahetusraha, kuid olid eelnevalt osa tagastatud kupüüridest endale jätnud.

Kahtlustatavad tabati Tallinna-lähedasest kaubanduskeskusest, kus tähelepanelikud poetöötajad tundsid nad ära, kuna nad olid ka eelmisel päeval seal poes sama skeemi kasutanud.

Mees ja naine võeti eeluurimise ajaks vahi alla, kokku on neile esitatud kahtlustus 13 erinevas kelmuse episoodis, mis on toime pandud alates juuli algusest Tallinnas ja Harjumaal. Eeluurimise käigus võib episoodide arv veelgi suureneda.

Lisaks otsib politsei taga kolmandat Rumeenia kodanikku, kes on uurimisandmeil samuti selliste pettuste toimepanemisega seotud.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Roger Kumm soovitas klienditeenindajatel olla jätkuvalt tähelepanelik ning kui kliendid paluvad suure kupüüri vahetusraha tagastada, tuleks tagasi antud raha korralikult üle lugeda. „Eestis ei ole tavapärane, et 200- või 500-euroseid kupüüre kasutatakse pisiasjade ostmiseks, see peaks tegema tähelepanelikuks,“ ütles Kumm.

Politsei palub kõigil, kes arvavad end olevat langenud samalaadse kelmuse ohvriks, võtta ühendust telefonil 612 4062 110 või e-mailitsi roger.kumm@politsei.ee.

Lääne Elu on kirjutanud sarnastest petmisjuhtumitest Läänemaal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments