Galerii: purjetamiskooli hooaja lõpetas omamoodi regatt

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 30

 

Laupäeva hommikul toimus Veskiviigi sadama ümbruses omamoodi regatt, kus ühe võistkonnana sõitsid Optimisti klassi paatidega purjetamiskooli Hapsal õpilased ja nende vanemad.

Kalevi jahtklubi ülem Ain Roosma ütles, et seesugune võistlus tehti selleks, et muidu võistluste ajal kailt õpetussõnu hüüdvad vanemad tunneksid omal nahal, kui raske on tegelikult paati juhtida.

Regatil pidid esmalt sõitma lapsed kaks märgistatud ringi, seejärel tegema vanematega vahetuse, kes samuti purjetasid kaks ringi, ning lõpuks sõitsid lapsed veel kaks ringi. Starti asus seitse võistkonda.

Kui õpilased paadid vanematega ära vahetasid, muutus võistluse paremusjärjestus, sest vanemate kogemus purjetamisel oli erinev – oli nii neid, kes on lapsest peale purjetanud, kui ka neid, kes purjetasid esimest korda. Olenemata sellest, kas parajasti purjetasid lapsed või vanemad, valitses kail ühesugune pilt – merel olevale meeskonnakaaslasele hüüti kailt õpetussõnu. Kõige kiiremini läbis raja purjetamiskooli õpilane Johanna koos oma isaga ja nemad viisid koju ka rändkarika.

Toimunu oli purjetamiskooli hooaja lõpuregatt. Treener Peeter Zolotovi sõnul on analoogne võistlus Haapsalus toimunud ka 1990. aastate alguses.

Pärast võistlust võtsid purjetamiskooli Hapsal õpilased ja vanemad hooaja ühiselt kokku. Kalevi jahtklubi ülem Ain Roosma lasi lastel rääkida, kus nad on võistlustel käinud ja miks neile purjetada meeldib. Roosma ütles, et lapsed peavad rääkimist harjutama, sest kui neist tulevikus peaksid saama olümpiavõitjad või maailmameistrid, oskavad nad intervjuud anda. Lisaks võistlustele käisid purjetamiskooli lapsed ühiselt ka Kreekas treeninglaagris.

Talvel, kui noored merele ei pääse, toimuvad purjetamiskoolis ujumistrennid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments