Holm tõstab kõikide perioodide hoiuste intressid rekordkõrgele

Lääne Elu

info@le.ee

Kaspar Kalvet. Foto: Holm Bank
Kaspar Kalvet. Foto: Holm Bank

Kodumaine Holm pank otsustas tõsta tähtajaliste hoiuste intressi 4,5% tasemele sõltumata hoiustamise perioodi pikkusest. See tähendab, et ülikõrge intressiga saab oma raha kasvama panna nii kolmeks kuuks kui kolmeks aastaks, maksimaalselt isegi kuni viieks aastaks. Intress arvutatakse aasta baasil, kui hoiustada näiteks kaheks aastaks, teenib hoiustaja kahe aasta pealt kokku intressi 9% algselt summalt.

Panga juhi Kaspar Kalveti sõnul on turu parimad tähtajalise hoiustamise intressid olnud läbi aastate Holmi konkurentsieelis ja lubadus klientidele alates sellest, kui ettevõte 2019. aastal pangalitsentsi omandas.

„Kuna Euroopa Keskpank otsustas septembri keskel järjekordse baasintressimäära tõstmise kasuks, on meie hinnangul ainuõige anda ka tarbijatele võimalus teenida oma säästudelt veelgi suuremat intressi,“ selgitas Kalvet.

Tema sõnul pakuvad pangad üldjuhul kõrgeimat teenimisvõimalust just 12-kuulisele tähtajalisele hoiusele. See paneb aga kliendid keerulise valiku ette – ühelt poolt soovitakse panna oma raha võimalikult kõrge intressiga kasvama, teisalt aga ei julge osad inimesed kas majanduses valitseva määramatuse või enda plaanide võimaliku muutumise tõttu oma sääste terveks aastaks kinni panna.

„Me otsustasime vabastada inimesed selle valiku kohustusest ja pakume oktoobrikuu jooksul 4,5% hoiuseintressi kõikidele tähtajalistele hoiustele. Nii saab inimene panna oma rahavaru kasvama kuitahes pikaks perioodiks alates kolmest kuust kuni viie aastani,“ sõnas Kalvet.

Tema sõnul on teadlikumad hoiustajad jaotanud oma säästud erinevatesse kategooriatesse, pannes suuremad summad ja kaugemateks eesmärkideks kogutud raha kasvama võimalikult pikaks perioodiks ning jättes nii-öelda meelerahufondi ühele või mitmele lühiajalisele hoiusele. „Selline mitme hoiuse strateegia tagab inimesele pideva kasumivoo ning võimaldab samas kindlustada endale kõrge intressitaseme ka väga pikaks ajaks.“

Holmi juhi sõnul on sedavõrd kõrged ja heade tingimustega hoiuseintressid kindlasti pigem erandlik nähtus. „Septembris oli suur hulk analüütikuid arvamusel, et uut baasintressi tõusu ei tule. Kuna inflatsioon on järele andnud, hakkab nii baasintress kui sellega käsikäes ka hoiuste intressitase varem või hiljem langema. Võimalus fikseerida endale kuni viieks aastaks 4,5% intressitase, mis ületab juba järgmisel aastal oluliselt Eesti Panga viimati prognoositud 3,4% inflatsiooninäitajat ja ka näiteks Euribori taset, on kindlasti kaalumist väärt investeering,“ nentis ta.

4,5% hoiuseintress kehtib kõikidele uutele hoiustele, mis avatakse Holm pangas oktoobrikuu jooksul. Holm panga nagu iga Eestis registreeritud panga hoiustele kehtib 100 000 euro ulatuses Tagatisfondi garantii.

Holm Bank AS on Eesti kapitalil põhinev pank, millele on tegevusloa andnud Euroopa Keskpank. Holm pangale kuuluvad kaubamärgid Liisi ja Holm. Panga teenuste hulka kuuluvad tähtajalised hoiused, füüsilised ja virtuaalsed krediitkaardid, era- ja äriklientide finantseerimine ning järelmaksud. Pank pakub tähtajalisi hoiuseid ka Saksamaal ja Austrias ning omab ettevõtet Holm Bank Latvia SIA, mis tegutseb finantsteenuse pakkujana Lätis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kkll
7 kuud tagasi

“kui hoiustada näiteks kaheks aastaks, teenib hoiustaja kahe aasta pealt kokku intressi 9% algselt summalt.”

Oot mida? Kui panna kaheks astaks raha seisma intressiga 4,5% aastas, peaks kahe aasta pärast olev summa ikka rohkem kui 9% suurem olema. Kui nüüd muidugi esimese aasta järel seda 4,5% välja ei maksta, mis oleks päris rumal.

rahva
7 kuud tagasi

raha pani mehe riide