Neljapäeval  algab kuues Läänemaa toidunädal

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa toidunädal. Foto: Arvo Tarmula

5.-15. oktoobril toimuva Läänemaa toidunädala eesmärk on tuua esile Läänemaa toidu, toidutootjate ning – pakkujate kvaliteeti, mis pakub naudingut ning elamust. Lisaks erimenüüdele restoranides saab osaleda ka kontsert-õhtusöökidel ja koolitustel.

Kuu aega varasemaks toodud üritus (eelnevalt toimus novembri alguses) on toidukohtade esindajate sõnul hea, sest sügise keskpaik on rikkalik kohaliku tooraine poolest ning samuti saab osaliselt pikendada ka suvist hooaega.

Erimenüüd Läänemaa tootjate toorainest pakuvad 17 toidukohta üle Läänemaa ning lisaks on võimalus osaleda mitmel üritusel. Saab õppida traditsioonilise rukkileiva valmistamist Nõva Break leivakojas kui kuulata ans. Väliharfi nautides Läänemaa maitseid restoranis Bergfeldt. Saab matkata nii Einbi metsas kui ka Kõmsil, õppida hapendamist Tuuru karjamõisas. Tegevust jätkub kõigile.

Läänemaa toidunädalal osalevad: Rado Restoran Haapsalu, Müüriääre kohvik, Nõva Mõisa Kohvik, Noarootsi Lokaal, restoran Von Gernet, Dirhami kalakohvik, Blu Holm resto, Herman Bistroo&Baar, Kongo restoran, restoran Bergfeldt, Palivere söögituba, Roosta resto, Hapsal Dietrich, Tuuru karjamõis, Nõva Break leivakoda, Hanila laulu-ja mänguselts, KIIL Sushibaar, Österby Sadamaresto, Puhvet Kapp, Meraki resto, Puise Nina Külalistemajaja Oru O.T.T.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kahju
7 kuud tagasi

et ülejäänud aastast neis kvaliteetset kohalikust toorainest toitu ei pakutagi, kui ainult nädalakese nüüd ja kes sedagi teab