Virtsu juubelivõrkpalliturniiri võitis Pärnu klubi Tervis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel sai Virtsus teoks sealse kultuurielu tippsündmus – toimusid igaastased merepäevad. Alates 1968. aastast toimub Virtsu merepäevadel ka võrkpalliturniir. Turniiri kutsus omal ajal ellu Virtsu Kaluris spordiinstruktori ametit pidanud ja praegu veel 82aastaselt Hanila spordiseltsi tegemisi suunav spordiveteran Martin Vänt.

Elupõlise spordimehe sõnul on alati Virtsu palli mängima tahetud tulla ja teinekord on olnud ka juhuseid, et kõik soovijad pole võistlema saanud.

“68. aastal alustasin, vahepeal võis vist paar korda turniir ka merepäevade toimumispaiga muutumise tõttu ära jääda, täpselt ei mäleta,” rääkis Vänt. “Aga tänavuaasta, jah, juba 45 aastat tagasi. See on ikka tore, et oleme vastu pidanud!”

Turniiri on aegade jooksul korraldanud ka teised Virtsu spordielu vedanud treenerid. Martin Vänt: “Vahepeal korraldas turniiri Tõnu Tilk, siis pikki aastaid Ain Kruusel. Siis jõudis ring jälle kuidagi minuni tagasi ja viimased kümmekond aastat on meie spordiselts seda teinud.”

Alati on turniiridel eri võistkondades kaasa löönud Eesti absoluutsesse tippu kuuluvaid võrkpallureid. Erand ei olnud selle poolest ka juubeliturniir.

Juubeliturniirist võttis osa kuus võrdset meeskonda Läänemaalt ja Pärnumaalt. Kõik meeskonnad mängisid kõigiga läbi ja turniiri lõppedes oli tabeliseis ülihuvitav. Kolm meeskonda kogusid võrdselt punkte, ka geimide suhe oli võrdne ja alles iga mängu punktide lugemine selgitas paremusjärjestuse.

Turniiri võitis Pärnu VK Tervis, teiseks tuli Paikuse ja kolmandaks SK Palivere. Esikolmikule järgnesid Lihula, Ridala ja Hanila spordiselts. Võitjameeskonnas mängisid Margus Ojamets, Tanel Suluste, Teet Suluste, Kardo Valk, Elari Idvand, Kristjan Pill ja Lauri Telling.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments