Maanteeamet: Oleme jääteede rajamiseks valmis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maanteeameti taotlusel peatab veeteede amet 8. jaanuaril jääteede rajamiseks ajutiselt laevaliikluse Väinameres ja Liivi lahel.

Alates 8. jaanuarist kella 00.00-st on liiklus peatatud Väinameres Virtsu–Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla–Heltermaa laevateest lõuna poole ja Sõru–Triigi laevateest ida poole jääval merealal; Pinukse neeme (58°56,57’N ja 23°25,53’E) ja Obholmenit (Vormsi kagurannikul (58°58,40’N ja 23°22,30’E) ühendava joone ja Rohuküla–Sviby laevatee vahelisel merealal; ning Liivi lahel Munalaiu–Kihnu laevatee alal.

Maanteeameti lääne regiooni juhi Enn Raadiku sõnul kehtib laevaliikluse peatamise taotlus kuni ameti teateni, et selleks talveks on jäätrassidega töö lõpetatud ehk umbes märtsi lõpuni.

Raadik ütles, et maanteeamet on valmis jääteed kasutusele võtma niipea, kui ilm lubab – on küsitud hindu jääteede uuringuks, avamiseks ja hooldeks.

Noarootsi trassil on Raadiku sõnul jääolud praegu kõige lootustandvamad. “Aga jääl on kuni 30 cm vett ja eks me jälgime, mis edasi saab,” ütles Raadik eile. “Lähipäevadel kindlasti midagi ei juhtu, kuna külma pole ennustatud.”

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi jääkaarti saab vaadata siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments