Reformierakond esitab rahandusministri kandidaadiks Maris Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maris LauriTäna kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekul rahandusministri kandidaadiks majandusanalüütiku Maris Lauri (pildil).

„Esimesed asjad, mis mind rahandusministriks saades kohe ees ootavad, on 2015. aasta riigieelarve menetelemine Riigikogus, Euroopa Liidu struktuurifondide võimalikult kiire kasutuselevõtt ning selleks vajalike sammude astumine ning kiirlaenude regulatsiooni valitsusse toomine. Tuleval nädalal on ka Euroopa rahandusministrite kohtumine Brüsselis. Väga pikka sisseelamisaega mulle ei anta, tuleb hakata kohe tegutsema,“ kommenteeris Maris Lauri.

„Maris Lauri ei vaja Eesti inimestele liiga palju tutvustamist, eeskätt Swedbanki peaökonomistina on ta majandusteemadel võtnud sõna aastaid. Kevadest saadik on ta olnud peaministri majandusnõunik, olles kaasatud riigi juhtimise seisukohalt olulistes protsessides, sealhulgas eelarve koostamine. Mul on hea meel, et Maris ei kohkunud esitatud väljakutsest tagasi, see ei ole kindlasti lihtne töö. Samas olen kindel, et Maris saab rahandusministri ametis hästi hakkama,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

Maris Lauri on Eesti majandusanalüütik. Lauri on töötanud Eesti Pangas, Tallinna Pangas, Hansapangas ja Swedbankis, lugenud loenguid kõrgkoolides ning juhendanud väitekirju. Lauri on EAS nõukogu liige ja auditikomitee esimees. Alates 2014. aasta aprillist on Maris Lauri peaminister Taavi Rõivase majandusnõunik. Lauril on teadusmagistri kraad majandusteaduses Tartu Ülikoolist.

Maris Lauri astus Reformierakonna liikmeks eelmisel nädalal, vahendas Postimees. Lauri ütles veel täna hommikul intervjuus Postimehele, et ei oska rahandusministri kohale asumist kommenteerida ja esialgu on ta võtnud endale eesmärgiks pääseda järgmisel aastal toimuvatel riigikogu valimistel parlamendi liikmeks.

Facebooki kommentaari pärast skandaali keskmesse sattunud Reformierakonna aseesimees, rahandusminister Jürgen Ligi teatas eile tagasiastumisest.

Ligi on rahandusministrina töötanud alates 2009. aasta suvest. Aastatel 1995–2005 ja 2007–2009 oli ta riigikogu liige ning 2005–2007 kaitseminister. Ka nüüd on Ligil tagasiastumise järel õigus naasta parlamenti, kus peab talle koha vabastama reformierakondlane Tõnu Juul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments