Arengukava toob Läänemaa haiglale suured muutused

Arengukava järgi peab Läänemaa haigla tööd koomale tõmbama. Foto: Urmas Lauri
Arengukava järgi peab Läänemaa haigla tööd koomale tõmbama. Foto: Urmas Lauri

Haiglavõrgu arengukava tõmbab maakonnahaiglate tööd koomale ja pole kindel, milliste eriarstide abi üldse Läänemaale jääb.

Valminud arengukava on Läänemaa haigla juhi Katrin Lutsu sõnul üldsõnaline dokument, kus puudub tegevuskava ja kindlad kuupäevad. Ainus, mis arengukavas on selge, on see, et neli Tallinna haiglat ühendatakse. Ometi tegeleb arengukava kogu Eesti haiglavõrgustiku ümberkorraldamisega, kuid millises tempos ja millal plaanide poole liikuma hakatakse, pole teada.

Idee on arengukavaga senistes maakonnahaiglates ühendada sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnad. Terviseminister Riina Sikkut on küll rahvusringhäälingus

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
minu arvates
51 minutit tagasi

kahju, et sünnitusosakond kinni pandi….sünnid nagu ka surmad ei kao kuskile. Samas korraik südameuuringutekeskus võiks ikkagi olla Tallinnas.

Milla
51 minutit tagasi

Haigeid aina lisandub juurde-koroona tagajärjed, stress, vaktsiinide mõju tagajärjed, töötuse mõju…….jne. Üha aina haigeid lisanduvad aastatega kes ravi vajavad. Ja nüüd siis saadame kõik aga Tallinna ja Tartusse ja Pärnu arstide juurde. Kuidas siis need töötud sinna sõitma hakkavad? Kelle kulul?

lame ja pime
1 tund tagasi

Ja mida siin imestada? Peamine asi nüüd mis? Täpselt nii: padrunid ja relvad, kuhu lähevad miljonid euro. Turvalisus on olulisem.
Aga mõned haiglad, arstid, õpetajad – see on ainult tüütu takistav tegur spekulantide rikastamiseks

Imelik
2 tundi tagasi

No “loogika” on siin ikka väga “puudulik”! Eriarsti aegu Läänemaa Haiglasse ei saa, sest neid lihtsalt pole, ehk on defitsiit teenuse pakkumise osas kohapeal (muuseas ruumid ja aparatuur on) ning nüüd arvatakse, et on kuluefektiivne näiteks südamehaigete rallimine Tallinna vahet… Sellise “arengukava” koostaja vajaks ise teatud organi põhjalikumat uuringut… arvan ma

Jah, ja
6 tundi tagasi

Hävitame kõik ja loome võimalused, et inimkond väheneks! Alles jääb käputäis valitsevaid miljardäre, keda teenindavad robotid ja neil elu nagu lill! Ulmekad hakkavadki pikkamööda täide minema!🤔

Elsa
8 tundi tagasi

Kaotame eriarstide kohad ära, tõmbame kõike koomale, aga samas on arstile numbri saamisega nagu on. Järjekord kaks-kolm kuud. Kui arste nii palju vaja ei ole nagu praegu on, siis peaks aja saamisega hoopis lihtsam olema. Oled arstiaja saanud ja ootad ukse taga, siis peale sinu nagu kedagi teist ootajat polegi, ei tule enne sind kabinetist välja ega oota ka sinu väljumisel oma aega. Kuidagi kummaline olukord.

maksma
6 tundi tagasi
Reply to  Elsa

Rohkem vastu lihtsalt kedagi ei võeta. Seesama arst läheb rutuga erakliinikusse, teenibndab raha eest patsiente. Tasub ära!!!!! Inimene/patsient on lolliks tehtud.

ABC
5 tundi tagasi
Reply to  maksma

No,kui riigil pole raha rohkemat teenust osta,miks ei või arst ennast erakliinikus rakendada??

maksma
5 tundi tagasi
Reply to  ABC

just. Riigi kohta ma seda öelda tahtsingi, mitte arstide. Riik on tekitanud olukorra, et vaadake, rohkem arstid ei suuda vastuvõtte teha, minge erakliinikutesse! Nii ei peagi riik lisaraha panemaa tervishoiule

Noor
2 tundi tagasi
Reply to  maksma

Kuidas ei suuda,erakliinikus tuleb samamoodi tööd teha!

To ABC
4 tundi tagasi
Reply to  ABC

Sest arst ei saa palka mitte teenindatud patsientide arvu pealt, vaid töötatud tundide eest. Ehk ta peab tööl olema ka siis, kui patsiente ei ole ega tule. Tema kõnnib aga poolest päevast erakliinikusse tööd tegema, endal palk jookseb kahes kohas korraga.

Majaomanik
2 tundi tagasi
Reply to  maksma

Kas arst teeb siis nn. riigihaiglas tasuta tööd??

Anonüümne
9 tundi tagasi

Seega kõik sotsiaali alla ja palgad meedikutel samuti–jälle ,,kokkuhoid,,?

113
9 tundi tagasi

Sellepärast ongi rongi vaja et kõik Läänemaa haiged Tallinna viia

arstiabi kordades kehvemaks
8 tundi tagasi
Reply to  113

Haige vanainimene ei oska rongilt maha astudes haiglani jõudagi. Jääb üle ainult kiirabiteenus või noor peab võtma töölt vaba päeva ja autoga oma pere haige Tallinna transportima ja kui ellu jäi, siis sama tegema ka tagasi tulles.