Läänemaa toidunädala raames sai Vedra külaplatsil laupäeval õppida nii kalade rookimist kui ka kalatoitude valmistamist.
Kalatoitude õpitoas olid õpipoisi rollis tegelikult ka koolitajad, sest igaüks sai mõne kasuliku nipi võrra targemaks.
“Ettevõtmise eesmärk oligi tutvustada meie lähivetes elavaid kalaliike ja seda, kuidas neid väärindada ja lõpptulemusena head kalapala saada,” võttis õpitoa eestvedaja Lauri Lilleoks päeva kokku.
“Kõik sõltub muidugi sellest, keda õnnestub merest laupäevaks püüda,” sedastas Lilleoks reedel oma sotsiaalmeedia- ehk somepostituses. “Hetkel ilm pole väga sõbralik selle tegevuse jaoks.”
Koolituseks õnnestus Lilleoksal merest siiski välja tõmmata üheksat liiki kala.
Oli igati hariv ja kasulik päev. Saime Ümarmudila maitse teada, väga hea oli muidugi 🙂 ja Säina kotletid olid heade kokkade poolt tehtuna väga head 🙂
aga kõik oli väga hää
oli , et ei osalenud, kala hind ei vasta ammu enam tema tegelikule väärtusele ja tootmiskuludele, võrreldes sealiha tootmiseks tehtavate kuludega ja praeguse sealiha leti hinnaga on kala hind utoopiline
Olete te korra seda tööd teha saanud et teate?