Kohalik võim soosib volikogu esimehega seotud ratsakooli

Andra Kirna

andra@le.ee

Metsküla lapsed käisid Haapsalu Innokas robootikaga tutvust tegemas. Nüüd saavad nad robootikat õppida oma huvikoolis. Foto: Malle-Liisa Raigla

Metsküla lapsed käisid Haapsalu Innokas robootikaga tutvust tegemas. Nüüd saavad nad robootikat õppida oma huvikoolis. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lääneranna valla uue huvihariduse toetamise korra järgi väheneb Metsküla huvikooli ja Lääneranna muusikakooli jaoks riigi huvihariduse toetus märgatavalt.

Lääneranna volikogu muutis huvihariduse toetuse valla koolide vahel jaotamise eeskirja nii, et just Metsküla huvikool ja Lääneranna muusikakool sattusid rahaliselt keerulisse olukorda.

Seni võttis Lääneranna vald enda kanda 2/3 munitsipaalhuvikooli õppekoha arvestuslikust maksumusest, aga mitte rohkem kui 100 eurot õppuri kohta kuus. Uue korra järgi tasub vald koolile lapsevanema kahekordse osalustasu, aga mitte rohkem kui 100 eurot õppuri kohta kuus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No...
3 tundi tagasi

….riik ju tõmbas huvialategevuse rahasid kõvasti kokku. Eks kov id peavad ka seda tegema või raha juurde leidma. Ja need erahuvikoolid- lapsevanemalt 19 euri, riigilt 100 euri ( see oli nagu omal ajal taksopargis- päevakassa pidi olema 10 rublikut, palka said 15 rublikut)

Mati Põdra
3 tundi tagasi
Reply to  No...

Lihula munitsipaalmuusikakoolis – lapsevanemalt 12 euri (ka nn.vabaklassi eest, mis pole tegelikult huviharidus, vaid huviring, mida KOV ei peaks toetama) ja vald ise maksab ca 350 iga õpilase pealt. Mis taksopargiga siin tegemist on? Pärnu muusikakoolis on pilliõppe õppemaks 82 eurot kuus. Kuressaares 53. Need koolid on ka avalikult välja toonud, et see on umbes 20% kalkuleeritud õpilaskoha maksumusest. Orissaares on 42 eurot kuus. Kõige odavam on Haapsalus, ainult 30 eurot kuus. Võimalik ka ühel korral nädalas pillitunnis käia, siis 23 eurot kuus. Aga 12, ja seda juba kümnendat aastat, näitab seda, et vallal on täiesti savi, kuhu oma vähest… Loe rohkem »

No...
2 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

…see näitab ju ilmekalt , et see nn huviharidus on üks suur lüpsimasin vaid

Mati Põdra
2 tundi tagasi
Reply to  No...

Täpsustage natuke, kes keda lüpsab.

Kaja
3 tundi tagasi

Tüüpiline korrumpeerunud banaanivabariigi käitumine.

Maalabor
3 tundi tagasi

Kus nüüd siis vallamajas nii suur kibestumise hoog peale tuli? Loodetavasti saame Lääneranna Teatajast üksikasjalikumalt tagamaadest teada, ikkagi ainus tasakaalustatud infoleht piirkonnas. Ja ootan ka tugevat argumenti järjekordselt osapoolte kokkukutsumise välimise kohta.

MTÜ Terra Maritima
2 tundi tagasi
Reply to  Maalabor

Meie ootame suuremaid plusse ; )

...
4 tundi tagasi


Totaalne totalitaarsus!

Sisse imbunud juristide, maadlejate, maaparandajate ja talunike oksele ajav poliitika.

Liberaalid (sotsiaaldemokraadid ja reformistid).

“Tagame võrdsed õigused” – meie reeglite järgi.

Suur pilt
4 tundi tagasi

See võim ei tegutse hariduse ja ka rahva huvides.

Mati Põdra
4 tundi tagasi

Ma ei näinud, kes täpselt – aga keegi ütles vallavolikogu istungil välja mõtte, et kui erahuvikoolid ära kaovad, ei kaota lapsed midagi. Vallas on munitsipaalne muusika- ja kunstikool ning munitsipaalne spordikool, “lisaks,” jätkas sõnavõtja, “Lääneranna gümnaasiumil on huviringid, Lääneranna kultuuri- ja noortekeskusel on huviringid.”

Andke jah minna. Kui teate, et mõnes Lääneranna valla allasutuses tegutsevas huvikoolis või huviringis saab õppida (ametlikult – HTM koolitusluba, EHISes kinnitatud õppekavad, õpetaja töölepinguga tööl) oboed, fagotti, klarnetit, saxi, metsasarve, trompetit, trombooni, althorni, eufooniumit, tuubat, klassikalisi löökpille, tšellot ja kontrabassi ning klahvpille (mis on laiem mõiste kui klassikaline klaver) – andke siis mulle ka teada.

Nojah
4 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

No matike peab nüüd 50 eurtsi küsima….õppureid ainult jääb vist väheks

Mati Põdra
3 tundi tagasi
Reply to  Nojah

Lehelugu ikka lugesite? Sai seal öeldud: mina ei tõsta! Ma ei ole selline värdjas, kes lapsevanemaid ja laste siirast soovi saada juurde uusi tarkusi ja oskusi kuidagitpidi ära enda huvides ära kasutama hakkaks.

Huvitav
3 tundi tagasi
Reply to  Mati Põdra

Mitu lääneranna vanemat suudab lapsele oboe muretseda?

Mati Põdra
3 tundi tagasi
Reply to  Huvitav

Näe mul koolil on üks olemas ja täitsa kasutuses. Natuke muid pille ka, mida neile välja anda, kellel isiklikku pole. Tasuta muuseas. Ainult troste ja muid tarvikuid peavad ise muretsema.

Huvitav
3 tundi tagasi
Reply to  Huvitav

Huvitav argument! Mõtlen nüüd päeva-kaks! Ja kolmandagi! Ma ei tea, kust tarkus tuleb… 👼

Piinlik pole
5 tundi tagasi

On piinlik!

Kindlates kätes pole piinlik
3 tundi tagasi
Reply to  Piinlik pole

Neil küll pole piinlik, sest nad ei teagi, mida see tähendab.