Järgmisel nädalal seitsmendat korda toimuval Läänemaa toidunädalal on maakonna eri paigus põnevaid toidusündmusi ja -üritusi.
Nii saab tänavusel toidunädalal valmistada törlönti ja kokteile, nautida kohalikust toorainest roogasid ning osaleda lõikuspeol. Lisaks saab osaleda Paliveres munadest suupistete valmistamise töötoas, Oru OTT-i Oru orika valmistamise koolitusel ning Vedra külas tegutsev Lauri Lilleoks õpetab kuidas kaladest roogasid valmistada. MTÜ Vormsi Kraam korraldab sügislaada ning Altmõisa külalistemajas saab nautida mõnusat sügisest brunchi.
Läänemaa toidunädal jõuab ka Haapsalu linna – erimenüüsid- ja üritusi on Restoranis Bergfeldt, kodurestos Väike Petersell, Haapsalu Rado restoranis, Dietrichis, Puhvet Kapis ning restoranis Trühvlid & Sidrunid.
„On suur rõõm, et sel aastal on kohe eriti nagu Läänemaa toidu nädal, sest ürituste variatiivsus on suur ja üle piirkonna laiali,” ütles Kodukant Läänemaa koostööprojektide koordinaator Kai Kulbok.
Läänemaa toidunädal kestav 3.-13.oktoobrini ning täpsema programmiga saab saab tutvuda ürituse sotsiaalmeedia lehel facebook.com/läänemaatoidunädal.
Meie kohalikes vetes elab väga palju erinevaid kalaliike millest kahjuks enamus inimesi ei oska midagi valmistada. Vedra kalatoitude päev tahabki laiendada inimeste silmaringi ja maitsemeeli !!! Kellel huvi siis minge aga kohale
neid imekalu müüakse, keskustes lõunamerede solkkalad, sügavkülmades tundmatud loomad, sulavad üles ja meenutavad meduuse, oma vete kalu teab igaüks ja oskab ka nendest toitu valmistada, pole vaja rahvast lolliks pidada. ( müügis venetsueela sprotid???). mõni on ära unustanud, et linnas töötas aastaid lääne kalur.
muul ajal nädalas siis rahvas nälgib või ei söö üldse, tänu komsomoli aktivistidele püsivad siis nädalavahetuse toidupaladega elus, usun ,et isegi paapua rahvas oskab kala puhastada ja süüa ning kas see nädal on siis tööst vaba, et seal osaleda ja seda kõike nautida