Liisa-Maria Lees: kaasatust ei saavuta pelgalt kohalolekuga

Swedbanki personali- ja haldusdivisjoni juht Liisa-Maria Lees. Foto Swedbank

Kaasatus ei tähenda lihtsalt kohalolekut. See on midagi enamat – see on tunne, et inimene on väärtuslik osa grupist ja tal on võimalus aktiivselt kaasa rääkida. Ilma tõelise kaasatuseta jäävad paljud tunnetama, et nad on küll kohal, kuid pole tegelikult osa meeskonnast.

Inimestena kipume ikka ja jälle liialt palju eeldama. Juhtidena eeldame, et inimesed mõistavad ülesandeid samamoodi nagu meie ning kõik töötavad sama tõhusalt. Lapsevanematena eeldame, et koolis käies saavad lapsed targaks, ilma et peaksime ise väga palju panustama. Sõprade ja elupartneritena eeldame, et meie suhted lähedastega püsivad iseenesest head ka siis, kui me neile aega ei pühenda. Kolleegidena eeldame, et kui oleme korra kollektiivis midagi rääkinud, siis sellest piisab. Paraku see nii ei ole! Eeldamine on tihtipeale ekslik ja tingitud vähesest kaasamisest. Kaasatuse saavutamine on teadlik ja järjepidev protsess, mis nõuab juhtidelt, organisatsioonidelt ja kogukonnalt sihipärast tegevust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
elu
2 päeva tagasi

on õpetanud, et karjas kaasarääkimist suurt ei toimu, sest tegemist on mokalaadaga