Juhtkiri: neljakordne tõus

Lääne Elu

info@le.ee

Arstiabi on teema, mis erutab ilmselt igaüht, sest varem või hiljem on meil seda ikka vaja. Loomulikult tahame, et meie arstiabi oleks maailma parim ja kättesaadav, nii arsti juurde pääsemise kiiruse kui ka hinna poolest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvan, et
1 päev tagasi

Ei taipa miks tippametnikud, valitsus ja riigikogu oma tohutuid laristamisi ei soovi isegi arutada, ammugi mitte neid vähendada?! See summa, mis sealt tuleks, oleks ikka päris arvestatav, mitte mõned sendid nagu nad armastavad väita!

kas
1 päev tagasi

sellega kaasneb ka neljakordne arstiabi kvaliteet, või eesmärk rahvas posijate juurde juhatada

En.
23 tundi tagasi
Reply to  kas

Lugesin Postimehest: tervis.postimees. ee/8094512/seljavalu-vastu-aitab-ullatav-vahend (Kopeerimisel kõrvaldage lingist tühik). Selgub, et ravides seljavalu soolvee-süstiga kahanevat valu isegi siis, kui patsiendi eest ei varjata, et tegu pole päris ravimiga vaid loodetakse platseeboefektile. Muide, olen kunagi lugenud arutlust, et 100 aastat tagasi seisis arstiteadus teelahkmel, kas minna mööda idamaist rada (nagu nõelravi jmt. ‘uhhuuteadused’, kus pühendutakse terve olemisele) või arendada ravikeemiat, tabletindust. Nagu alati, tegid lõpliku otsuse Lääne suurärimehed, kes nägid ravikeemiatööstuses paremat äriperspektiivi. Aga mis siis, kui tulnuks valida teine terviserada, mis tugineb inimeses endas sisalduvale paranemisalgele, usule, alateadvusele (või nimetage kuidas tahes)? Kasvõi poliitvalimisi jälgides on näha, et valijad ei tugine… Loe rohkem »