Tagasivaade: koolid otsisid viimase hetkeni õpetajaid

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne Elu 35. sünnipäeva-aasta puhul vaatame tagasi, mis teemad on päevakorral olnud 5, 10, 15, 20, 25, 30 ja 35 aastat tagasi.

„Sadas nii, et küll sai”, 30. august 1994

Pühapäeva öösel ja vastu esmaspäeva mõõdeti Lääne-Nigulas sademeid ligi 45 mm ja Virtsus 44 mm. Augustikuu norm on 76 mm ja eilseni oli sadanud kokku 61 mm, lausus Lääne-Nigula ilmajaama juhataja Kalev Kesküla. „Maa peaks vähemalt 40 cm sügavuselt märg olema,” oletas Lääne-Nigula ilmajaama tehnik Elvi Korpe eile hommikul. Tegelik mõõtmine näitas, et keskmine liivsavimuld oli 50 cm sügavuselt vihmamärg.

Viimati tuli Lääne-Nigulas suurem sahmakas vihma 15. augustil. Siis sadas maha 12 mm. Virtsus pole suurt sadu olnud tervelt kaks kuud.

„Salaküti terassilmused tapsid kaks põtra”, 31. august 1999

Linnamäe-Riguldi tee ääres Salajõe mõisa lähedal metsas poosid salaküti üles seatud terastrossidest silmused täies jõus emase põdra ja põdravasika. Salalõksud avastasid kohalikud jahimehed, kes tundsid eelmisel neljapäeval metsatukast raipehaisu. Leiust teatati keskkonnaosakonda. Inspektorid leidsid järgmisel päeval 100x200meetriselt metsatükilt üle 20 terasest silmuse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments