Läänemere ümber süttivad täna muinastuled

Andra Kirna

andra@le.ee

Virtsus süüdatakse muinastulede ööl kell 20 mere ääres rannahoone juures tuleskulptuur. Foto: Petra Westers Andersson

Muinastulede öö korraldajad on tänavused lõkked pühendanud neile, kes 80 aastat tagasi pidid merd mööda läände põgenema.

Reedel olid muinastulede öö lõkkekaardil Läänemaal ja Lõuna-Läänemaal kolm piletitega üritust: Virtsus, Topul ja Vormsis.

Virtsus süüdatakse muinastulede ööl kell 20 mere ääres rannahoone juures tuleskulptuur. Skulptuuri, mille autor on arhitekt Kristjan Prii, tegid valmis Virtsu rannahoone vabatahtlikud, arhitektuuribüroo Eluruum, Werderholmi arenduse rasketehnika ja materjaliga toetas Unolik. Virtsu rahvamaja kutsub kuulama Toomas Lunget.

Muinastulede öö Altmäe kandis Laomäel, Allika rannas algab kell 19. Tantsuks mängib ansambel Vares.

Topu sadamas süüdatakse juba kuuendat korda muinastulede öö lõke. Topu rahvas ootab külalisi Nooda maja õuel suure musta papli all. Õhtu peaesineja on selleaastase „Tähtede tähe“ saate võitja Ott Lepland. Topu sadama väravad ja avanevad kell 17. Kell 18 astub lavale „Rändaja“ – Indrek Tammoja, kell 19 Lepland. Lõke süttib koos teiste Eesti lõketega rannikul kell 20.30.

Vormsi saarel on muinastulede öö kontsert Hosby küla sadamakohas. Esineb Jaan Sööt.

Tasuta avalik lõke on kavas Nõval, kus see lõpetab rannarootsi kultuuripäeva.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Härra Õ
1 tund tagasi

Kas Haspsalus ei toimu midagi täna? Mis vineeri hunnik sinna Aafrika randa siis on veetud

Elsa
9 tundi tagasi

Eile õhtune Kuliste jõekääru üritus oli viimaste aastate parim. Ka noore läti tšellisti tänusõnad kontserdi korraldajatele olid “amazing, fantastic, incredible, mystical, like a dream” ja tõepoolest nii see oli. Korraldajad- te tegite ära suure töö ja andsite meile imelise õhtu.

Paliverekas
11 tundi tagasi

Palivere Kuliste aasal oli eile uskumatult maagiline, endassehaarav, aega maha võttev, Muinastulede kontsert, kus esines Läti tšellist Alexandra Stricelli. Täna lähme siis mere äärde Muinastuld vaatama kõik.

meeldis
10 tundi tagasi
Reply to  Paliverekas

Mina ei käinud. Küll aga panin plussi, sest harva on lugeda kiitust, et miski oli hästi. Alailma käib muidu üks vingumine tegemiste ja mittetegemiste kohta.
Aitäh!

õhusaaste
12 tundi tagasi

on meil veel madal, rohehullud käsivad ahjud , pliidid majadest välja lammutada, aga siin anna aga takka, pane kõigele tuli otsa, et läbuüritus toimuks ja mõni oma piruka või laualikesega tulepaistel maha saaks, vaja tuld juurde, kui nii suur häda lollustega tegeleda, viibutage tsaksereid, ehk mõni teiselpool lahte ikka näeb seda .

Novot
5 tundi tagasi
Reply to  õhusaaste

õhtuti tuleb kell kaheksa akna peal taskulambikestega vilgutada.