Niine tänaval algas kõnnitee ehitus

Niine tänaval käib kõnnitee ehitus. Foto: Malle-Liisa Raigla
Niine tänaval käib kõnnitee ehitus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Esmaspäeval alustas Rannavesi Ehitus Haapsalus Niine tänaval kõnnitee ehitust.

Niine tänav saab kõnnitee Nurme tänavast lasteaia poole kuni lasteaia ees oleva ülekäigurajani. Kõnnitee rajamine Niine tänavale on olnud lasteaia soov.

Esmaspäeval alustasid töömehed tulevase kõnnitee väljakaevamisega. Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul tuleb uus kõnnitee laotud kividest ja eeldatavasti kestab ehitus veidi üle nädala. Kõnnitee rajamine läheb maksma 36 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja Vase tänavalt
1 päev tagasi

Ootan põnevusega selle aasta eelarves planeeritud Lihula maantee remondi algust.

uuhhh
1 päev tagasi

no küsitakse ikka raha jupi tee eest!! kas kena sile asfalt ei oleks odavam??
Lisaks siia väheke kuskilt loetud soovist Tallinna mnt ja Lihula mnt vahelise kõnnitee kohta.
Sel kommenteerijal õigus, nende kahe nn maantee vahel on olukord ülishitt ja ammu juba.
Kurb ja hirmutav on vaadata ratastoolis ja rulaatoriga inimesi, kes iga päev laveerivad sõiduteel autode vahel, kuna neil pole mujal liikuda.
Rääkimata neist inimestest, kel vahetevahel vaja minna mööda Niine tänavat kohvrit vedades Niine bussipeatusse.
Ka nemad liiguvad sõiduteel, ilmselt põhjusega.
Selle vahelisele alale sobiks ideaalselt tavaline asfalt, sile tee, ilma igasuguse killustikuta, õudsed on sellised krobelised kõnniteed

Vasja Vase tänavalt
2 päeva tagasi

Jätame emotsioonid kõrvale. Ehitatava kõnnitee pikkus 90 ± 2 meetrit (vt. Maaamet). Kõnnitee laius 1,5 meetrit. Oletame, et ehitaja Kuli tulistas puusalt ja lisame tema hindadele veel 10%. Äärekivi paigaldus ca 5000 eurot ja kõnnitee kivi paigaldus ca 15000. Lisame ettenägematud kulud 15%. Saame kokku 23 000 eurot. Linn käibemaksu tagasi ei saa ja lisame käibemaksu 22%. Kokku 28 000 eurot. See on ikkagi 20% vähem kui hanke võitjal.
Või on midagi rääkimata jäetud.

Kuli
2 päeva tagasi

Päris hea. Äärekivi koos paigaldusega maksab 25e/jm. Kivisillus koos kaeve, täite ja kiviga ca 50-70e/m2(oleneb kivist jne). Kui rannavesi just 100m uut astfaldi ka ei laota siis on linnale tehtud “lüps”. Pole ime, et linn ehitada ei jõua😂

Suli
2 päeva tagasi
Reply to  Kuli

Lüpsti tgl ikka maksumaksjat, mõne ametniku näpud said rasvaseks ..

Pamp
2 päeva tagasi

Rannavesil paistab kõva käsi linnavalitsuses sees olevat, et pea 100% töödest, mis linnatänavatel tehakse saadakse endale. Ei tea kas hankeid üldse tehakse, aga 36 tuhat 100 meetri kõnnitee kohta paistab kahtlaselt palju olevat. Nädal töölistele palgaraha + asfalt, äärekivi, teerull. Väga kahtlaselt palju läheb. Ju läheb korralik nutsakas vahendajale altkäemaksuks.

Maakas
2 päeva tagasi
Reply to  Pamp

Ei tasu unustada, et firma maksab sellest summast ka prisked riigimaksud.

majaomanik
2 päeva tagasi
Reply to  Maakas

Nii või naa, summa on ikkagi ebamõistlikult suur.

Guntis
2 päeva tagasi
Reply to  Pamp

Pamp, mitte vaid ainult linnavalitsuses vaid lausa volikogus ka

Määsalu vännklubi
2 päeva tagasi
Reply to  Pamp

Sai ka meie klubile tellitud kõnnitee 1,5m lai. Tuli hinnaks 120 eurot/jm. Haapsalus on vist teede maksumus kallim kui Võrus.

vanamoodi
2 päeva tagasi

edasi, Talinabananas näiteks nõmme linnaosas on kõnniteed ammu likvideeritud, on üks sõidutee kõigile kasutamiseks, uuenduse tingis aga talvine lumekoristus, mis on nüüd esmatähtis, kas jalakäijal on kusagil teepeal kohta ohutuks liiklemiseks , pole enam tähtis. kastirattad ruulivad

Kohalik
3 päeva tagasi

Millal tehakse Kastani tänavalt sotsiaalmaja juurde kõnnitee….siiani peavad jalakäijad sõeluvate autode vahel laveerima….ja need autod ei sõida teps mitte jalakäijakiirusega…kuigi on õueala…

Jalakäija
2 päeva tagasi
Reply to  Kohalik

Millist lõiku silmas peate? Kastani tänaval on ju kõnnitee. Kui te mõtlete Tamme tn kortermajade vahelist teed, siis kuidas seda ette kujutate?

kohhalik
1 päev tagasi
Reply to  Jalakäija

Seda peab ka veel ette ütlema…..ja kui ei oska, mine vaata kuis on Vee tänaval tehtud, kõnnitee on samas tasapinnas sõiduteega, seda selleks et kui tuleb auto vastu “saab autoga sealt lisa võtta”…aga mis mina ka tean, ma ei ole ju riigipalgaline…

Siim Kask
3 päeva tagasi

See ajab jooma kurat

Määsalu vännklubi
3 päeva tagasi

Eks linnaeelarve kaanid peavad oma saagi saama. Olgu siis kasvõi jupp kõnniteed.

Lapsevankriga ema
3 päeva tagasi

Normaalsed valitsejad teeksid kõik linna kõnniteed korda, see on turvalisuse pärast ja näitaks ka , et oma inimestest hoolitakse. Uue palee ehitamine ametnikele peab ära jääma.