Lihula saab lasteaia soojapidavaks ehitada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

DCIM103MEDIADJI_0839.JPG

Lihula lasteaed. Foto Urmas Lauri

Lihula lasteaia soojapidavaks muutmiseks andis riigi tugiteenuste keskus Lääneranna vallale 644 000 eurot toetust. Ehitustöödega loodetakse ühele poole saada juba aasta lõpuks.

Lihula lasteaia soojapidavaks muutmine läheb Lääneranna vallale maksma 920 000 eurot, millest riigi tugiteenuse keskus on Lääneranna valda toetanud 70 protsendi ulatuses ehk 644 000 euroga. Omalt poolt tuleb vallal lisada 30 protsenti ehk 276 000 eurot. „See raha on valla tänavuses eelarves olemas,” ütles vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Urmas Osila Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
odavam
16 päeva tagasi

tuleks lastele soojad riided osta

IRW
16 päeva tagasi

Riigil ei pidavat ju raha olema !

WRI
16 päeva tagasi
Reply to  IRW

Riigil raha nagu ratsahobusel…….

Jürgen Higi
16 päeva tagasi

Realistid ütleksid selle peale, et võiks koolimaja 2+ miljoni eest ära renoveerida ja lasteaia ka renoveerituid majja liigutada (boonuseks suure osa ajast pooltühjana seisva spordihoone kasutamise võimaluse lisandumine lasteaia lastele). Pool lasteaia hoonest on nii ehk nii tühi või kasutusel rendipinnana. Miljonid, mille eest uut koolimaja plaanitakse ehitada, lasteaeda renoveerida ja need intressid mida pankadele plaanitakse maksta, neid saaks kasutada kodulähedaste väikekoolide ja lasteaedade tarvis ja jääks ülegi, et lõpuks ka nendele inimestele elukeskkonda arendada, kes ei ole elu aeg vanuses 18 ja nooremad, mis ehk tõesti tõstaks koha atraktiivsust nii praeguste elanike, kui potentsiaalsete sisse rändajate jaoks. Kohaliku omavalitsuse… Loe rohkem »

maaelanik
16 päeva tagasi
Reply to  Jürgen Higi

Õiged sõnad, ehk siis tegeletakse Lihulas sellega, mida teistele piirkondadele etteheideti, ainult selle erinevusega, et nende koolimajad ja lasteaiad olid juba eelnevalt renoveeritud, ning ülevalpidamine kohalike antud piirkondade maksumaksjate laekumiste arvelt kaetavad, ilma kümnetesse miljonitesse (lõppsumma mida kõik kokku tagasi maksta tuleb) ulatuvaid võlaeurosid laenamata, pannes sellega seisma järgneva kümnendi vallaarengu.

Haakab...
16 päeva tagasi
Reply to  Jürgen Higi

… jälle pihta see vaba ärakulunud jutt maal kadunud koolidest, raamatukogudest, sidejaoskondadest jne. jne. Need olid ju olemas ja pandi kinni kuna elanikud kadusid. Ja kui elanikud tagasi tulevad, avatakse ka nad uuesti. Ei tule keegi mingi kooli, lasteaia või raamatukogu tõttu maale elama

maaelanik
16 päeva tagasi
Reply to  Haakab...

Koolid pole Läänerannas kadunud, vaid ikka vägisi kinni pandud, või kärbitud. Viige end ikka kurssi, viimastel aastatel oli piirkondades perede ja laste arv ikka kasvanud, teosammul, kuid siiski. Koolide ja lasteaedade puudusel noored lahkuvad ja uusi peresid ei tule seetõttu kindlasti, ehk siis kustutati kuritegelikult igasugune perspektiiv lõplikult. Sidejaoskonnad on ammu kõigele jalgu jäänud, ka linnades. Raamatukogu pärast samuti, inimeste elu poolikuks ei jää. Ja olgem siis täpsed, Lihula lasteaed on samuti pooltühi…

...
15 päeva tagasi
Reply to  Haakab...

…Huvitav, kas kommenteerija “Haakab” peab antud kontekstis siis ennast üheks koertest või hoopis karavani liikmeks? Täiesti nõus ajaoluga, et uue Lihula kooli või soojustatud lasteaia või raamatukogu tõttu ei toimi mingisugust märkimisväärset elanike sissevoolu. Pigem võimaldab aiva tsentraliseeruv süsteem inimesi koondada ja seega töökoha kaotanud pigem lahkuvad. Alguses küladest tõmbekeskustesse, seejärel tõmbekeskustest, maakonnakeskustesse, seejärel maakonnakeskustest regioonikeskustesse ja sealt juba lahkuvad riigist. See muidugi ei tähenda, et elanikelt, kes juba elavad või on siin elanud põlvkondi, tuleks ära võtta olemasolevad teenused ja hävitada traditsioonid. Kahjuks riigi reformide tulemusena (eesti posti erastamine, perearstide süsteem, haridusreformid jne.) on nii läinud. Õhuke riik viib… Loe rohkem »

Tigedik
15 päeva tagasi
Reply to  ...

Mis õhukesest riigist siin sonid. See riik vajab tõelist dieeti- ligi kolmandik töötab riigisektoris

...
15 päeva tagasi
Reply to  Tigedik

…kui EU kohustab direktiive täitma, siis on riigisektor paratamatult suur, kui need teenistujad sellest pundist maha lahutada, kes ei tegele riigi asjadega vaid EU direktiividest tulenevaga, siis jääb alles hõre aur.

Riigi paksust tasuks mõõta muude parameetrite kui teenistujate arvuga.

Tore samas tõdeda, et aastatepikkune ajupesu peavoolumeedia poolt kannab vilja.

Muide, Lääneranna vallas on riigiteenistujate osakaal väga madal. Enamik on töötlevas tööstuses, põllumajanduses ja teeninduses.

Joppantonio
17 päeva tagasi

Lääne elu elab Lihulast😀
Läänemaa ongi Lihula. Hästi arenev ja eeskujuks teistele.
Kas mati polegi kommenteerinud veel 😀?
Too trummid tagasi

Vanasõna
17 päeva tagasi

Las koerad hauguvad, karavan liigub edasi.

Antud...
16 päeva tagasi
Reply to  Vanasõna

…juhul ei tea sa ilmselt ise ka, kes on koerad ja kes on karavan, aga mul on hea meel et oma klišee said siia kenasti ära isutada.

mustronk
17 päeva tagasi

Alles renoveeriti lasteaed ja nüüd kulutatakse miljon, et saada kuus kokkuhoidu 700-800 eurot? Kas see pole idiootne?

maaelanik
17 päeva tagasi
Reply to  mustronk

Kui see lasteaed asub Lihulas, siis pole see idiootne…Kõik kümneid miljoneid maksvad investeeringud Lihulasse pole mingi idiootsus. Idioodid on need vasallpiirkonnad, kes sellega nõus on ja kes kõik selle ka kinni maksavad, kaotades ise oma kordatehtud koolid, lasteaiad, ning lõpuks ka seal elavad pered.

Kohalik
17 päeva tagasi
Reply to  maaelanik

Nii on, kõik ühtekohta!

IRW
16 päeva tagasi
Reply to  mustronk

Vaata kes on eesotsas, siis enam ei imesta.

WRI
16 päeva tagasi
Reply to  IRW

Mind huvitab rohkem ikka tagumine ots.

Selle...
17 päeva tagasi

… kaevust leitud nooleotsa müüvad rootslastele tagasi ja saadud raha eest soojustavad?