Erkki Bahovski: Suur Vend võtab üle

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Sotsiaalmeedias on paljud ilmselt tähele pannud meeme, kus George Orwell, olles jõudnud aastasse 2024, avastab ahastades, et tänapäeva maailm on vägagi sarnane tema romaanis „1984“ kirjeldatuga.

Või nending, et „1984“ oli kirjutatud ikka hoiatuse, mitte juhendina. Olgugi et naljakad, tundusid need meemid mulle alati veidi liialdatutena.

Aga mitte enam – olles lugenud uudist, et väidetavalt soovib maksu- ja tolliamet (MTA) juurdepääsu eraisikute pangakontodele, meenus pea automaatselt Orwelli „1984“ ja selles olev Suur Vend, kes jälgis totalitaarse ühiskonna elu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
18 päeva tagasi

Kas Erkki Bahovski on EKRE-sse astunud, et võrdleb täna Eestis valitsevat düstoopiat ja Õhtumaade allakäiku Orwelli “1984”-ga nagu ‘paremäärmuslased’ (loe: normaalsed terve mõistusega inimesed) on teinud JUBA AASTAID?

kodanik
18 päeva tagasi
Reply to  En.

Ei, tema ja teised rohe-punased haistavad peagi saabuvat muutust, kus valetajad ja vargad pannakse vangi. seepärast on nad hakanud vaikselt palet muutma.

lendorav
18 päeva tagasi

Mis on ausal inimesel karta? las kontrollivad.