Eesti lipu 140. sünnipäeval lehvivad sinimustvalged lipud üle Eesti

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: arhiiv
Eesti lipp. Foto: arhiiv

4. juunil on Eesti lipu päev ning sel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lippu on meietunde väljendamiseks oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised ja ettevõtted. Lipud heisatakse hiljemalt kell 8 hommikul ning langetatakse kell 22.

„Sinimustvalge Eesti lipp on võrsunud Eesti inimestest,“ ütles riigisekretär Taimar Peterkop gümnasistidele peetud e-tunnis. „Lipuheiskamisega anname märku meile olulistest tähtpäevadest ja meie ühiskonna sidusust. Eesti lippe ei ole kunagi liiga palju. Kasutame Eesti lippe julgelt oma igapäevaelus,“ julgustas Peterkop.

Eesti lipu 140. sünnipäeva tähistatakse üle Eesti. Tallinnas algab pidupäev kell 7 lipuheiskamisega Pika Hermanni torni. Eesti Rahva Muuseumis saab külastada alates kella 10-st sünnipäevalast ehk meie esimest sinimustvalget lippu. Otepääl toimub kell 11 traditsiooniline hoburongkäik kirikumõisa ja seejärel jumalateenistus. Pärnus peetakse kell 16 pidupäevakõnesid. Tartus Kalevipoja kuju juures toimub kell 17 kõnekoosolek.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments