Mihhail Kõlvart: laste ülekaalu kasutatakse ära selleks, et täita riigikassat

Mihhail Kõlvart. Foto: Urmas Lauri

Mihhail Kõlvart. Foto: Urmas Lauri

Riigijuhid isegi ei varja enam, et maksude suurendamise peamine eesmärk on täiendava tulu saamine eelarvesse. Seejuures otsused tehakse ilma asjakohaste mõjuhinnanguteta.

Erinevalt teistest riikidest, kus maksud on ka majanduse stimuleerimise või arendamise vahendiks, valitseb minu hinnangul meil primitiivne raamatupidamislik lähenemine: kust saaks võtta rohkem, et eelarves auke täita. Hakkab selgelt välja kujunema muster – peamiselt kannatavad maksutõusude tagajärjel need, kelle majanduslik seis on juba niigi raske, eelkõige vaesemad ja vähemkaitstud elanikkonnagrupid nagu pensionärid, lastega pered ja madalama sissetulekuga inimesed.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kehtestame
3 kuud tagasi

vastupanu liikumise nendele lollustele, hakkame nn. optimeerima kõiki neid makse, hiilides neist kõik võimalikul moel kõrvale, ei kasuta neid üle maksustatud teenuseid ja tooteid. brusseli kollaborandid viivad meid hukatusse ja vaesusesse.

AVS
3 kuud tagasi
Reply to  kehtestame

No sa võid meile eeskujuks olla – ja paluks siis aasta pärast siinsamas jagada oma muljeid suhtlusest MTAga :))

eeskujuks
3 kuud tagasi
Reply to  AVS

on meile, # eimäleta#, kingakarp 100000-ga, talinabanana sadama afäär ja paljud teised ja teised näited

AVS
3 kuud tagasi
Reply to  eeskujuks

Minu poolest tehke oma vastupanuliikumisi ja leidke eeskujusid palju tahate, mul ükskõik. Lihtsalt naljakas oleks kuulata-vaadata seda monoloogi, kui ühel hetkel Maksuamet või kohtutäitur teile kirve selga lööb :))

Napak
3 kuud tagasi
Reply to  AVS

Millega? Minu oma valik kuskohast ma oma kaubad ostan. Lätist võib igaüks osta.

Napak
3 kuud tagasi
Reply to  kehtestame

Jah, järgmine kuu lähen Lätisse tutvumisreisile ja ostan kaasa kah sealt loomulikult ka juba seekord. Olgu hind kasvõi sama.