Sirje Kaasik: vaimuliku koorimuusika loomine on minu missioon

Andra Kirna

andra@le.ee

Sirje Kaasik. Andra Kirna

Teisipäeval sai 65aastaseks Haapsalu koorijuht, helilooja ja muusikaõpetaja Sirje Kaasik, kes täna tähistab sünnipäeva autorikontserdiga „Kingi mulle uus laul“ Haapsalu toomkirikus.

Üle 30 aasta Haapsalus elanud, siin oma laulud kirjutanud, lapsi õpetanud ja koore juhatanud Kaasik pole aga hoopiski sünnilt läänlane.

Helilooja ja dirigent Sirje Kaasik, kust te pärit olete?

Tartust. Kolm põlve esivanemaid on kõik Tartus elanud. Minu vanaema elas Õnne tänaval, nii nagu Tiit Salumäe isagi. Usun, nad olid isegi tuttavad. Pärit olen Undritsate suguvõsast. Samast suguvõsast, aga natuke kaugemalt on ka Veljo Tormis. Helilooja Enn Oja on veidi lähem sugulane.

Kas tee muusika juurde oli niisuguse suguvõsa esindajal kodust kohustuslikuna kaasas?

See mu vanaema teene. Ta oli väga musikaalne, mängis klaverit. Mäletan metodisti õpetaja pulmi, kus ta klaveril väga ilusat muusikat mängis. Vanaema oli pärit sellisest perest, kus lapsed pandi pilli õppima.

Elasime vanaemaga samas majas ja käisin väga tihti tema juures. Tal oli niisugune must klaver, kuldsed küünlalühtrid küljes. Kuulasin, kuidas vanaema mängib, ja mängisin muidugi järgi ka.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imeline
7 kuud tagasi

Sirje! Palju önne!

Linnakodanik
7 kuud tagasi

Imeline ja armas naine!

Andra Kirna!
7 kuud tagasi

Te ei ole just suurem asi fotograaf!
Kuidas saab sellisest ilusast ja armsast inimesest nii koleda pildi teha?
Aga Sirjele sellegipoolest palju õnne sünnipäevaks!
Tuleb ilus kontsert!

Juula
7 kuud tagasi
Reply to  Andra Kirna!

Fotograaf süüdi, tule taevas appi??!! Pilt tuleb selline milline on inimene. Fotograaf ei tee inimest pildile, inimene on ise reaalsus pildil.

taevast seda abi ei tule
7 kuud tagasi
Reply to  Juula

Jah, aga pildid vaadatakse üle, mida avaldada ja mikda mitte. Filmi ei kulu ja täna on suured võimalused valida parim võte.

Juks.
7 kuud tagasi

Mida on seega olemasoleval pildil halvasti, inimene oma emotsioonis.