Riigi toetus võib omavalitsuste pingelise eelarve tõttu kasutamata jääda

Andra Kirna

andra@le.ee

Eskiisprojekti järgi läheb Martna koolimaja köetav pind suureneks, kuid energiatõhusus paraneks. Foto: EMP A&I OÜ

Eskiisprojekti järgi läheb Martna koolimaja köetav pind suureneks, kuid energiatõhusus paraneks. Foto: EMP A&I OÜ

Ühiskondlike hoonete korrastamiseks mõeldud riikliku toetuse abil tahab Lääne-Nigula vald teha korda Martna kooli, Haapsalu renoveerida ujula ja Vormsi teha koolimajja uue ventilatsiooni.

Riik avas omavalitsustele 40 miljoni euro suuruse toetuse taotlusvooru ühiskondlike hoonete energiatõhusamaks muutmiseks. Kõigil kolmel Läänemaa omavalitsusel oleks objekt, mille tarvis võiks toetust küsida, kuid takistuseks võib saada omavalitsuste endi pingeline eelarve.

Lääne-Nigula valla investeeringute nimekirjas on esikohal kehvas seisus Martna koolimaja, mille renoveerimise plaan on praeguseks jõudnud eelprojekti valmimiseni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lp. Andra Kirna!
6 kuud tagasi

Palun lugege ise või laske kellelgi oma kirjutised enne läbi lugeda kui need siia ülesse panete! Ehk saab siis kirjavigadeta tekste lugeda. Antud artikli pildi allkiri on täiesti arusaamatu!

Napak
6 kuud tagasi

Riigil ei pidavat raha olema?

Läänemaalane
6 kuud tagasi
Reply to  Napak

Investeeringuteks võtab riik 1,7 miljardit laenu + artiklis mainitud meetmeks peaks tulema raha ka EL-st

Riigil oleks
6 kuud tagasi
Reply to  Läänemaalane

raha küll kui lõpetatakse mõttetu miljardite loopimine. Korra on ajakirjandusest läbi käinud, aga nüüd jälle meedial suu ….. (ütleme vett) täis. Estonian Air läks kõige kaduva teed, tuuri pandud rahadega, kusjuures töötajad ootavad veel siiani. Nüüd selle Nordicaca sama – väidetavalt Eesti lennufirma. Vaadake kodulehelt, kus kohas see “Eesti lennufirma” lendab ja mida meie maksumaksja üleval peab pidama. EE Utah kaevanus, kuhu maeti ikka selliseid summasi, et õudne. Tulemus – kuulutati ebaõnnestunud projektiks. Sadamad, rollotamised jms sinna otsa. Kes vastutab? Mitte keegi. Selle taustal peeditakse, et kes paagitäie kütust sai, või ühe kohvimasina ära viis. Väikesed sulid võllas, suured tõllas,… Loe rohkem »

Nimi (vabatahtlik)
6 kuud tagasi
Reply to  Riigil oleks

Tavaline populist oled!

mm56
6 kuud tagasi

Liberid ei kannata tõde, hakkavad kohe sildistama.

Eino
6 kuud tagasi

peaasi, et ikka Posti tänav “korda” tehti ja uus LV hoone ruttu püsti pannakse. Muu polegi oluline.