Jaanus Riimets: abielu ja armastus

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Kui kaks teineteisele võõrast ameeriklast kohtuvad ja omavahel räägivad, siis üsna pea tehakse juttu ka oma perekondlikust seisust.

Paraku peab riigis, kus piibel on kohustusliku lisandina igas hotellitoas, enamik ameeriklasi vestluspartnerile tunnistama, et on ka lahutatud. Ilusal suvisel ajal, kui peetakse palju pulmapidusid, sattus meie maal meediasse uudis, mis oleks võinud laiemal avalikkusel ka teadmata jääda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
1 aasta tagasi

Mõnes mõttes taandub küsimus sellele, et kuidas ühendada kasulik meeldivaga. Kaua on ühiskonnas asju aetud lihtsalt puuduse minimeerimise printsiibil. Nüüd, kus vähemalt lääneriigid on saavutanud suhtelise külluse(sellega ülejäänud küll maailma destabiliseerinud – aga see on omaette teema), on tujude ja kapriiside ellu rakendamine saanud paljudele võimalikuks. Kristus, vähemalt oma meile evangeeliumite kaudu teada oleva elu ja tegevuse alusel pidas kõige tähtsamaks kogudust. Usklikud elasid sisuliselt kommuunis, kus eraomand praktiliselt puudus. Kuidas olid reguleeritud armusuhted ja laste kasvatamine – ei saanud teada, sest Rooma riik ja eriti juudi rahvas, otsustas selle pretsedendi kui ohtliku kõrvalekalde üldisest (ehk patusest) elustiilist kähku likvideerida.… Loe rohkem »

tõsi
1 aasta tagasi
Reply to  Külamees

aju asemel dikteerib nüüd käitumist pärasoolikas