Täna algavad liiklustalgud

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei. Foto: politsei
Politsei. Foto: politsei

Esmaspäevast pühapäevani toimuvad liiklustalgud, mille raames mõõdavad politseinikud kiirust ja rahustavad liiklust kõikjal Eestis.

Kui varasemalt on liiklustalgud kestnud ühe ööpäeva, siis tänavu pühendavad korrakaitsjad talgutele terve nädala.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnul on varasem kogemus on näidanud, et kuivõrd rakenduse kaudu antakse iga aasta teada tuhandetest kohtadest, kus kiiruseületajaid märgatakse, ei jõua paraku politseipatrullid ühe päevaga kõikjale.

„Seetõttu võtame sel korral sõidukiiruse oma põhifookusesse terveks nädalaks, et põhjalikumalt süveneda meile teada antud kohtadesse, olla pikemalt nähtaval ja seeläbi rohkem liiklejaid mõjutada. Kohti, kus näeme, et kihutamise probleem on suur, külastame nii selle nädala jooksul kui ka edaspidi korduvalt,“ sõnas Loigo.

Politsei kutsub kõiki huvilisi liiklustalgute nädalal jälgima veebilehte www.liiklustalgud.ee, kuhu kuvatakse kontrollitud kohtade osas jooksvalt tagasiside, kas ja mida korrakaitsjad seal märkasid.

Tänavu sisestati liiklustalgute kaardirakendusele ligi 2500 teadet, millest üle poole olid Harjumaa kohta. Järgnesid Tartu maakond 335 teatega, Pärnumaa 179 ja Lääne-Virumaa 108 tähelepanekuga. „Suur aitäh kõigile, kes võtsid aja ja meile kasulikku sisendit andsid. Laekunud tähelepanekud on kindlasti aluseks meie töös ka edaspidi,“ lisas politseinik.

Liiklustalgud toimuvad sel aastal seitsmendat korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
1 aasta tagasi

Vanasti talgulistele rahapalka ei makstud,lihtsalt õhtul keretäis süüa ja peatäis juua,subotnikult saanud sedagi. Vaesele riigile abiks ikka.

Loll ja aeglane
1 aasta tagasi

Mina olen selle poolt. Kui ma 90 alas 95´ga (GPS järgi) kulgen ja mul rivi taga, kes nagu s***vast kassist mööda pressib, siis midagi on kusagil valesti. Ilmselt minul.

Ära valeta
1 aasta tagasi

juu sa ikka mingi 75 – 80 ga sõidad.

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Ära valeta

spetsialistiga ma ei vaidle. Ausõna, edaspidi vaatan alati, et keegi tagaistmel kontrollimas oleks, sest ma ise ju ei oska kiirust fikseerida.

Niion
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

Tegelikult minnakse ikka liiklusvooluga kaasa, mitte seda ei takistata. See on viisakas kirjutamata küll reegel, aga hullem on takistamine, siis tekibki liiklusohtlike olukordi ja väga väheusutav on küll, et 95 ga sõites suur rivi taga on. Kontrollige oma kiirusemõõtja üle, praegu talgute ajal on seda hea teha, palute politsiniukul mõõta kiirust ja siis võrdlete tulemusi. Võib juhtuda, et olete tehases ettenähtud rehvid ka võibolla vahetanud teistsuguse mõõdu vastu, see ka määrab erinevuse.

Standup
1 aasta tagasi
Reply to  Niion

Auto iga-aastaselt hooldatud, esinduses.
Rehve vahetab ka esindus.
Nüüd loen, lp Niion, et sellele lisaks peab veel regulaarselt politseinikke tülitama hakkama, et nad maanteel minu auto kiirusemõõtjat kontrolliksid ja siis asun nendega kiirusi võrdlema :)))))
Ise teed nii või?

Niion
1 aasta tagasi
Reply to  Standup

Seal nn “tüütamine” pole mitte midagi imelikku tegelikult. Täitsa normaalne tegevus. Aga ei oska midagi öelda, sõidan mitu korda nädalas ja pole küll miskit pikka rivi tekkinud, kui sõidan nii 90 või natuke peale. Vastupidi, hoitakse normaalset pikivahet ja enamusel on ju püsikas peal, kõik sobivad ühte lainesse, hea rahulik kruiisida. Mõni ükskik tõepoolest kiirustab ei tea kuhu, aga mitte küll mainimisväärselt palju. Teil on vist jälitamismaania haigusekolle peas või siis liialdate tõesti. Seda ma ei tea.

K.s
1 aasta tagasi

Tegelikult sõites trassil Hps-Tln igapäevaselt 95km/h on möödasõitjaid kaks, max kolm…üks valge, vist plasto kirjadega passat, ja üks oli veel…niiet kodanik võiks oma gpsi panna vene sateliitide asemel lääne sateliite jälgima, saaks oma tegeliku kiiruse ka paika..

Ma olen
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

ülimalt tänulik sellise väärtusliku info eest. Nüüd tean, et olen ise loll, kasutan valesi satelliite ja üldse lootusetu juhtum. Edaspidi lasen ka ~110 kmh/h ja olen kõigi ekspertide meelest õige mees.

Täpselt nii!
1 aasta tagasi
Reply to  Ma olen

jah gps i antenn suunake saksa satelliidi peale. Asub lõunakaares ja 21 kraadi nurga all.

Napak
1 aasta tagasi

Huvitav, millise armeega?

Jopp
1 aasta tagasi

Mida iganes. Oleks meie liiklejad kultuursemad, siis kaoks need jälgijad ära silmade alt, aga praegu ikka päti mõtlemine siiamaani vist, et kui mentõ ei ei ole, siis võib teha mis tahab.

plaan
1 aasta tagasi
Reply to  Jopp

täitmata, kiirusmaks peale

Huvitav teada
1 aasta tagasi
Reply to  plaan

Tea, kas enam on sellist plaanimajandust, et peab teatud arv trahve olema tehtud? Kunagi selline jutt käis küll ringi ju

On ikka
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

Trahvirahad on riigi eelarvesse sisse arvestatud juba.

Oh...
1 aasta tagasi
Reply to  Jopp

…jumal küll. Liikluskultuur on ainuüksi viimase 15 aasta jooksul tohutult “paremaks” loe igavamaks läinud. Teed on nii ehad ja korras, et palju suurem oht on selles igavuses magama jääda kui kihutaja tõttu õnnetusse sattuda.

Niion
1 aasta tagasi
Reply to  Oh...

Eksite! Selline tõmblemine ja järsud liigutused liikluses ei ole ok, kaugeltki mitte. Põhjamaadest näiteks tulles ehmatab algul päris ära. Mis ma öelda tahan, siis sellist sujuvust ei ole. Ei mõtle selle all venimist, aga sujuv liiklus on juba järgmine tase, kohe seda ei mõistagi.

kas
1 aasta tagasi

vladimir uljanov ka talgutel osaleb, tema kogemus kuluks marjaks ära