Omavalitsused kodualust maad maksustama ei torma

Koduomanikud ei pea veel maamaksu maksma hakkama. Foto: Malle-Liisa Raigla

Uus koalitsioon vabastab omavalitsused kodualuse maamaksu vabastusest ja lubavad omavalitsustel maamaksu tõsta enam kui kümme protsenti aastas. Läänemaa omavalitsused makse kehtestama ei tõtta.

„Ootame selle amokijooksu ära,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Ühtegi maksu kehtestada ei tahaks.”

Võimalike maksude kohta Sukles spekuleerida ei tahtnud. „Valitsus maksustaks kõik ära, mis liigub,” ütles Sukles. „Kui mul oleks koer, paneksid talle ka maksu peale.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oraakel
1 aasta tagasi

Seda räägib Sukles praegu. Suurem mure on tal Fra mare käekäik. Järgmiseks kevadeks saame ka Haapsalus LV käest maksud kaela. Jätke mu sõnad meelde!

linlane
1 aasta tagasi
Reply to  Oraakel

Kui on valida kas turismimaks või maamaks siis arvan, et meil valitakse kindlasti maamaks 🤓

Tasku filosoof
1 aasta tagasi

Maksustage varesed ka või tehke midagi, et nende populatsioon pidevalt ei suureneks.

Teadlane
1 aasta tagasi
Reply to  Tasku filosoof

Kajakad on paremad või? Varest tõrjub kajaka.

eih
1 aasta tagasi
Reply to  Teadlane

mõlemad agressiivsed kipuvad olema. kajakad siin vähemalt (ei ela ammu läänemaal püsivalt) ajavad sind ikka mitu kilomeetrit taga ja teevad neid värdjaid pikeerimisi. lähedalt ikka olete kõik mõlema liigi esindajat näinud? selline pöidlasuuruse nokaga päriselt kuklasse lendab võib oimetuks, või hullemgi su lüüa.ärge pärast nutke kui massiliselt linnulaipu taga, kaalun ise oma co2 püstolit hakata kaasas kandma peletamiseks.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  eih

Rumalus! Ja kajakaid on ikka väga püsivalt, kui ei teadnud. Mine vaata kasvõi kalatehase lähedsse, seal vareseid küll pole :))))

eih
11 kuud tagasi
Reply to  Misasi

vale väljendus. mina olen mõnd aega läänemaalt lahkunud, külastan tädi kord paar aastas vaid. kogemus on et läänemaal kippus vares kallale, siin aga on hoopis kajakas see kes vaata et koduni välja sul järel lendab

jdjdj
11 kuud tagasi
Reply to  eih

Aastakümneid mere ääres kajaka koloonia kõrval elanud. Pole veel keegi taga ajama hakanud. Samas kala hais ajab nad liikvele, seega jamade puhul peske ennast korralikult

Tasku filosoof
1 aasta tagasi

Ukles räägib õiget juttu, koera omamine peab olema maksustatud!!!
Igasugustel vastutustundetute inimestel ei tohi looma olla.
Eriti kehtib see nende kohta, kes peni pabulaid ära ei korja ja lasevad elukatel aia ääres pidevalt lõuata.
Väike linn, aga idioote palju.

noh
1 aasta tagasi

kuulge. igati õige et kinnisvara ja oma kodu omamine on TÖÖKATE ja RIKASTE inimeste privileeg. Rohkemgi peaks maksma. mitte iga k.adima üleküla ruutu ei peaks omama nagu õigust maalapile. oled lihtne poiss siis ela lihtsat elu, ja üüri, nagu kord ja kohus.

sõnum valitsuselt...
1 aasta tagasi

meie koorime makse, koorige teie ka. Kohe kui mõni vald ütleb, et raha napib, soovitab valitsus makse tõsta.äärmiselt kaval käik.Ja kohe kui esimene omavalitsus mingi maksu kehtestab, lähevad ka järgmised sama teeed.Natuke tuleb oodata….

Njah
1 aasta tagasi

Ei pruugi üldsegi selline lugu olla. Linnapea võib küll väita, et makse ei tahaks tõsta, aga volikogu arvatavasti hakkab kohe varsti survet avaldama. Ehk jõuame jaanid peetud ja siis algab see kõik. Kes ütleks lisarahast ära, kui see võimalus on tehtud seaduslikuks.

Maime
1 aasta tagasi
Reply to  Njah

Kui maja hakatakse ehitama,siis ostetakse maalapp,et hakata ehitama.Mitu korda peab maja aluse maa eest maksma.Valitsus vaadaku oma hüved üle,mida ei oleks vaja neile üldse maksta,kuutasu piisavalt kõrge juba.Pensinär saab Eestis aastas ühe kuu riigitöötaja palga,täiesti häbiväärne lugu ning ei mingeid hüvesid pensionärile.Riigitöötaja võiks ka proovida ühe kuu kuidas on elu Eesti keskmise pensioniga.

oota aga
1 aasta tagasi

las kov valimised lähevad mööda, siis kuuleme alles uudiseid

Velirand
1 aasta tagasi

Kuidas on võimalik siduda heakorramaksu praamipiletiga?
Praamipileteid müüb eraettevõte.

Rumalavõitu
1 aasta tagasi
Reply to  Velirand

Kas teie olete ka rumalavõitu?

lihtsalt
1 aasta tagasi
Reply to  Velirand

WC on praamil tasuline ja hind sõltub väljaheite kaalust, pott kaalub automaatselt väljaheite ära ja enne sealt välja ei saa kui oled maksnud, kui ei maksa, lähed üle parda

AVS
1 aasta tagasi

Sa ikka suudad endale kuidagi teadvustada, et sinusuguste kommentaarid (mitte ainult Lääne Elus loomulikult) on üks põhjustest, miks viimati paras hulk potentsiaalseid valijaid lõpuks EKREle käega lõid? Neutraalsemad inimesed lihtsalt vaatavad, et kas kogu see seltskond ongi sellised. Jajaa, ma tean, et loomulikult ei ole, aga välist kuvandit mõjutavad paar sellist lauset oi kui palju.

Jaan ,K
1 aasta tagasi

See valitsus sai ju pettusega võimule. Õigemini valitsus pandi selliselt kokku USA käskude peale.Arvate , et käisite valimas ja valisite ise,. Kõik ennem juba paika pandud.Meile lammastele jäetakse selline mulje, et sinust sõltub, vabandage väga aga sittagi ei sõltu.

Seepase
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan ,K

Sedasi võib olla küll, aga see pole ju oluline enamusele. Liiga suured mängud ja polegi vaja teada, kui kaasa rääkida ei õnnestu. On ju nii? Ma mõistan seda kaja põhimõtet, et ainult rumal ootab riigi poolt toetusi või midagi , kellel endal käed jalad otsas ja peas ka ok. Karm värk, aga tõsi. Soomes näiteks kasutavad ka omad terved inimesed poputamise strateegiat ära ja tänu sellele juba riigi välisvõlg küündib aastas 9 miljardi lähedale ning piiri pole näha. Õiglasem olekski toetada tugevalt meie pensionäre ja kes ise ei suuda enda eest hästi hoolitseda, aga ülejäänud “mersudega” vennikesed, milleks teile toetused?

Rahvuslane
1 aasta tagasi

See pole mingi valitsus, vaid kuritegelik rühmitus! Nüüd tasuks inimestel tänavatele tulla, et päris inimesed, et ekre saaks taas võimule!

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Rahvuslane

Keegi ei tule sul tänavatele, see pole eestlaste komme nagu üldteada on. Kui tulevad ükskord, siis mõisad põlevad, aga seda juhtub kord sajandis ja siis peab ikka väga pekkis midagi olema, et enam elada ei suuda. Seni ei liiguta keegi, sest kardetakse ei tea mida teised arvavad, äkki hakkavad lolliks pidama. Midagi sinnakanti

Jüriöö
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Pead Suure-Lähtru mõisa silmas?

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  Jüriöö

Ei