Juhtkiri: homme selgub tõde

Lääne Elu

info@le.ee

Paljud inimesed on riigikogu valimistel oma hääle juba andnud, vahet pole, kas nad on seda teinud arvuti teel või jaoskonnas valimissedelit kasti lastes. Palju on aga ka neid, kes suunduvad jaoskondadesse homme, kui käes on õige valimispäev. Kui homme õhtul kell 20 valimisjaoskonnad suletakse, hakatakse hääli kokku lugema ja loodetavasti selguvad südaööks või veidi pärast seda võitjad-kaotajad ning selgub, kes riiki järgmisel neljal aastal juhtima hakkavad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tasub
1 aasta tagasi

mõelda;- See riik on üles ehitatud juba eeldusel, et elamisväärne elu on võimalik vaid teiste arvelt, s.t.süsteemi loomulik osa on varastamine/ärastamine – vargus on auasi! Väga „trendikas“ on ka väljend „optimeerimine“, s.t. vähem makse maksta või üldse mitte maksta.

maamees
1 aasta tagasi
Reply to  tasub

Sellepärast peabki valima Reformi ja tuleb nende liikmeks hakata, siis saab varastada seaduslikult ja vabalt.

No näed
1 aasta tagasi
Reply to  maamees

See just ongi see, kui oled ettevõtja, saad leida soodsaid lünke enda jakos võibolla, aga sa pead ka siis päris suur tegija olema. Niisama pole jah mõtet suurt valida, see peaks selge olema, aga nagu näha on see vana nõuka mentaliteet sees veel, et valin ilusaid ja rikkaid, äkki paistan ise ka ilus ja rikas välja, kuid tegelikult ju sind just ära kasutataksegi, et maksa ja sure nälga. Kui nälga ei sure või kodumaalt ära pole kolinud, siis oled vanaduses ju üks suur kuluartikkel.

Kohusetäitja
1 aasta tagasi

Mine kindlasti kohale, kirjuta allkiri valijate nimekirja, siis ei saa sinu eeset e-hääletada. See lahter kuhu sedelil number kirjutada sodi lihtsalt ära, siis ei saa keegi teine sinna midagi kirjutada. Torka sedel kasti ja sa oled oma KOHUST täitnud. Sa oled oma hääle endale jätnud ja sul on õigus viriseda valitsuse tegevuse peale.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Kohusetäitja

Veel kord- selline kohustus on väljamõeldis ja ebaseaduslik väide. Mida vaba kodanik teeb on tema enda otsustada. Punkt.

Ants kantoss
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Teie imelik kirjutate nagu oleksite anarhist, ketser, vaba mees. Kodanik tähendab aga seda, et sul on riigi ees kohustused ja õigused! Neid ei tohiks ka segamini ajada, vaid endale selgeks mõelda!

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Ants kantoss

Täpselt, õigused ja kohustused , mis on ka seaduses määratletud ja kirja pandud,palun Teil need endale selgeks teha , mitte väita siin midagi ebaseaduslikku. Mida teie “selgeks mõtlete” ei paku mulle isiklikult huvi. Jah ma olen vaba riigi vaba kodanik ja ei allu teie ebaseaduslikele “korraldustele”.

Lääne Elu
1 aasta tagasi

Et siis järgmine nädal alustatakse Eesti päästmisega.Naer saalis………

mõtle
1 aasta tagasi

kui keegi lubab kindlat tulemust ja rahulolu, on see kahtlane

Külamees
1 aasta tagasi

Meie valimisseaduse paradoksid. Kui kõik kes ütlevad, et hääletaksid Roheliste (või ka Parempoolsete poolt), aga ei tee seda, sest “nad ei saa ju sisse”, kas nad siis ka ei saaks sisse. Kui kõik, kes hääletavad printsiibil, et talle kõige vastuvõetamatum erakond, ei pääseks võimule, valiks hoopis oma õiget maailmavaadet silmas pidades, siis milliseks kujuneks valimistulemus? Küsimus neile, kes ütlevad – ikka tuleb valima minna. Ma valisin eelmistel valimisel mulle sümpaatset maailmavaadet, sisse nad ei saanud, toetasin 80% oma häälest mulle kõige vastuvõetamatumate maailmavaadete rohket esindatust Riigikogus. Kas Riigikogu formuleerub rohkem maailmavaadetest, kellegi vastu olemisest, lihtsalt kasulikuma tehingu usutavama välja pakkumise… Loe rohkem »

Ehh
1 aasta tagasi
Reply to  Külamees

Tilulilu erakonda pole mõtet valida, see on umbes sama nagu poleks valimas käinudki. Meil on nüüdseks ainult kaks poolt, kellele hääl anda. Kas pooldad globalismi või on eestlaste Eestimaa veel oluline

tõde
1 aasta tagasi

on see, et liberid tõid putleri koka meie valimistesse sekkuma ja valet külvama , õhutades klassivaenu ning oma saamatuses valitseda süüdistavad kõiki teisi peale iseendi

Ahto
1 aasta tagasi

Sellist asjandust ei saa nimetada mingisuguseks tõeks! On toimunud 1) meedia manipuleerimine ning ühe erakonna sopaga üle valamine, 2) valimised kaugel põhiseaduses sätestatust pettuste massiliseks võimaldamiseks (e-hääletus, eelvalimised), 3) adekvaatsete debattide asemel ühe poole laimamine ning teisele poolele ettevalmistatud küsimuste/vastuste ettesöötmine, 4) meedia rahaga ülekuldamine valitsuse poolt jne.
Kogu seda kompotti arvestades ei ole me kaugel sellistest “demokraatiatest” nagu Venezuela ning kindlasti ei ole tegemist tõega selles mõttes, mida see sõna eesti keeles tähendab.

Valija
1 aasta tagasi

On oluline, et saaks valima inimesi kes pole eelnevatel aastatel seda teinud. Mina ei mõista valima mitte minejaid, sundida ei saa ja pehmeks ka ei räägi.

Olge head, hea sõna ja omavahelised vestlemised võivad vähegi mõjutada seda, et saate oma apoliitilise kuid samade maailmavaadetega naabriga ühes valimiskasti juures kokku.

Valige kindlasti, see on hea tava!

Noor
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Valima jah,592 poolt tuleb valida! Kordan 592!

Sirje
1 aasta tagasi
Reply to  Valija

Kui valimistel ei osale, siis ei ole õigust ka meie riigikogu tegemiste kohta kommentaare avaldada

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Sirje

Loll jutt, mille alusel sina “ussike” kitsendad minu kodanikuõigusi? Valimine ei ole kohustus vaid õigus ja sinu arvamus sellest ei morjenda mind sugugi!

LKGB
1 aasta tagasi

‘Tõde’ ei selgu kindlasti homme. Homme või esmaspäevaks selgub vaid valimistulemus. Tõde selgub alles siis, kui on tehtud usaldusväärne rahvusvaheline audit e-valimiste suhtes.