Ulrika Graubergi tants sai Paides teise koha

BNS

Kalurineiud lähevad naiste tantsupeole. Foto: Malle-Liisa Raigla
Urika Grauberg. Foto Arvo Tarmula

Tantsujuhi ja -looja Ulrika Graubergi tants „Läki labajalg” sai Paides toimunud uute tantsude konkursil täiskasvanute lihtsamate tantsude seas teise koha.

Samas kategoorias sai esikoha Triinu Siku „Teise küla pidu” ja kolmanda koha Mall Pauluse „Üksi, kaksi, paljukesti”.

Paides uute tantsude konkursil valiti välja parimad tantsud, mis võiksid rikastada rahvatantsurühmade repertuaari. Kontserdil osales 21 autori loodud 35 tantsu, mida kandsid ette rahvatantsurühmad üle Eesti. Tantse hindas koreograafidest ja tantsupidude lavastajatest koosnev žürii koosseisus Madli Teller, Elo Unt, Helle-Mare Kõmmus ja Linda Pihu.

Tantse hinnati kolmes kategoorias: laste tantsud, täiskasvanute lihtsamad tantsud ja täiskasvanute keerulisemad tantsud. Lisaks anti välja eripreemiaid.

„Seekordne konkurss oli pühendatud Ullo Toomi 120. sünniaastapäevale ning loomulikult soovisime konkursil näha just eesti rahvatantsust lähtuvat repertuaari, mis põhineks meie pärimusel ja Eesti tantsule iseloomulikel liikumistel,“ rääkis konkursi korraldaja, rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi direktor Karel Johannes Vähi.

Ka žüriiliige Madli Telleri sõnul osales väga palju selgelt rahvapärimuslike algetega tantse ning žürii eesmärk oli tunnustada just nende tantsuautorite loomingut, mis sobiksid tantsimiseks võimalikult paljudele rühmadele.

Auhinnalised kohad pälvinud tantsude autoritele on ette nähtud kultuurkapitali rahalised preemiad. Konkursi korraldaja Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts kirjastab kõik võidutantsude tantsukirjeldused ja teeb need kättesaadavaks avalikkusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
1 aasta tagasi

Ulrika on väga tubli ja hakkaja! Jõudu-jaksu!