Silmal on jõuluelamuste rada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Silma talverada. Foto: Kati Uuspõld
Silma talverada. Foto: Kati Uuspõld

Saunjas asuv Silma õpikoda avas lastele mõeldud jõuluelamuste raja, kus tutvustatakse mitmesuguseid loodusega seotud teemasid. „Iga teema jaoks on onnike – on metsa-, lume-, metslooma-, pilliroo-, metsamarjade onn. Kõiki ei tahaks ette öelda, sest siis pole põnev,” ütles Silma õpikoja loodusõppe juhendaja Marko Valker. Tema sõnul on rajal kõige toredam siis, kui hakkab hämaraks minema või on päris pime.

Valkeri sõnul on tegemist kuni kümneaastastele lastele mõeldud rajaga, kuhu tulla nädala lõpus koos perega või nädala sees lasteaiarühma või kooliklassiga. „Rada on mõistlik külastada programmi raames koos juhendajaga,” ütles Valker. Tema sõnul on mõned raja elemendid küll kogu aeg üleval, suur osa eksponaate panevad juhendajad aga välja enne seltskonnaga rajale minemist.

Sellisel kujul jõuluelamuste rada on Silmal Valkeri sõnul esimest korda. „Varem on meil olnud metsas päkapikuretked, aga sel korral tegime väikese raja,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
1 aasta tagasi

seal massilist ristimist ka läbi viiakse

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Ristida võid end ise. Mine ja katseta kas jää kannab.

jää....
1 aasta tagasi
Reply to  kas

Miks peab sellist jura jälle üles kiskuma. Kui Sa ei taha külastada, kui ei taha lastele rõõmu pakkuda, on targem vaikida, kodus istuda ja ussitada.