Matsalust leiti esimene mudakrabi

Krabid. Foto: Matsalu rahvuspark
Krabid. Foto: Matsalu rahvuspark

Möödunud nädalal leidsid Tartu ülikooli mereinstituudi teadlased Matsalu rahvuspargist hariliku rändkrabi ehk mudakrabi, teatas rahvuspark sotsiaalmeedias.

Harilik rändkrabi elab looduslikult Atlandi ookeani rannikul Kanadast kuni Brasiilia põhjaosani.

Harilik rändkrabi võib kasvada kuni 2 cm laiuseks. Ta on rohekaspruun või oliivivärvi, sõrgade tipud on valged, sõrad on suuruselt ebavõrdsed ja erineva kujuga.

Mudakrabi leiti Eesti rannikumerest esimest korda 2011. aastal Pärnu lahest. 2012. aastal leiti kogu Pärnu lahe akvatooriumist arvukalt krabi noorjärke ja täiskasvanud isendeid. Tema kiire paljunemine võib tuua kaasa suuri muutusi vee-elustikus.

Krabi sattus mereinstituudi võrkudesse 29. korda toimunud rannikukalastiku seire ajal. Varem krabisid Matsalus leitud ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

Kas sain artiklist õigesti aru, et krabid on vaid pöidlalaiused? Et siis vähe silmapaistvad, aga kui neid on kord palju, siis juba liiga palju (nagu hispaania teetigusid)?

saame
1 aasta tagasi

varsti ka krabisid ja languste süüa ja veel koreasse müüa

uimane
1 aasta tagasi
Reply to  saame

Söön juba mitu aastat ainult krabisid