Suur laulupäev koondab noored ja vanad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ridala kiriku ja pastoraadi ümbruses on ruumi küll, et 300 inimest saaksid laulupäeval end mõnusalt tunda. Foto: Urmas Lauri

Ridala kiriku ja pastoraadi ümbruses on ruumi küll, et 300 inimest saaksid laulupäeval end mõnusalt tunda. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval peetakse Ridala kiriku juures Haapsalu suurt laulupäeva, mille raames on nii Läänemaa eakate suvepäev ja Lääne praostkonna laulupäev kui ka Ridala kihelkonnapäev koos laadaga.

„See on kui kirik keset küla, kompromiss kõigi osapoolte vahel, et saame siin õue peal kokku,” ütles Ridala kirikuõpetaja Küllike Valk. „Me ei mõtle ainult eakatele – lastele on lasteala, Ranna rantšo tuleb väikeste loomadega, keda saab paitada ja patsutada. Perepäev ikkagi!”

Haapsalu laulupäeva peetakse esimest korda ning alguse sai see ideest, et Lääne praostkond, mis ulatub Nõvalt Mihklini, on tahtnud juba mitu aastat pidada Ridalas oma praostkonna laulupäeva. „Aga kaks aastat on koroona lükanud asja edasi, sest koorid pole saanud harjutada,” tõdes Valk. „Mitte et me oleks Madlipäeval koroonahirmus olnud, vaid koorid pole lihtsalt olnud võimelised repertuaariga välja tulema.” Sel aastal kõik klapib.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments