Haapsalu lossiplatsil lehvib Ukraina lipp

Lipuväljakul lehvib Ukraina lipp. Foto: Malle-Liisa Raigla
Lipuväljakul lehvib Ukraina lipp. Foto: Malle-Liisa Raigla

Esmaspäevast lehvib Haapsalu lossiplatsi lipuväljakul kahe Eesti lipu vahel Ukraina lipp.

„Ukraina toetuseks,” ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. Ta meenutas, et varem olid Haapsalu linnavalitsuse aknad valgustatud Ukraina lipuvärvides, kuid nüüd pani linnavalitsus Ukraina toetuseks lipu lehvima.

Kõik seni lipuväljakul lehvinud kolm Eesti lippu on õnnistatud ja reede õhtul õnnistas piiskop Tiit Salumäe Jaani kirikus ka Ukraina lipu. Enne lipu õnnistamist kõlas orelil Ukraina hümn. „Las see lipp olla sümboliks, et mõtleme Ukraina peale,” ütles Salumäe.

Iga kolmapäeva keskpäeval helisevad ka kirikute kellad Ukrainas käiva sõja ohvrite mälestuseks. „Meie soov on, et neid ohvreid ei oleks enam palju, et sõda võiks lõppeda, et kurjus kaoks,” ütles Salumäe.

Seda, kui kauaks Ukraina lipp Haapsalu lipuväljakul lehvima jääb, Parbus öelda ei osanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Keegi kirjutab tulge kõik !”Nemad ei ole süüdi sõjas ja ruumi meil on! Vajadusel saame majutada kultuurimajja, spordihoonetesse jne.” Lisaks juurde,et suvekuudel ka jalgpalli hall !

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Kodusõda Ukrainas oli kestnud 9 aastat ja keegi ei hoolinud sellest. Tema lippe ei riputatud, kuid aga venelased ronisid võitlema, siis EuroLiit hakkas jooksma, karjuma inimlikkus ja külmutas 300 miljardit Vene raha või õigemini varastas.
Ja veel 400 miljardit kavatsevad erastada, a see tähendab, et eurooplaste humanism kasvab veelgi.

Hgg
2 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

See et sina ja teised venelased seda donbassi ja luganski sõdimist kodusõjaks nimetavad, ei tähenda et see muu maailma silmis nii on. Algusest saadik on seal vene ässitusel ja juhtimisel ning venest antud relvastusega ukraina riigi vastu sõditud. Need on seal pigem terroristid aga mitte kodusõda pidavad inimesed.

Mis
2 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Hea, et nüüdki siis lõpuks hoolima hakati. Parem hilja, kui mitte kunagi. Mitmekesi ühe väikse kallale näitab tõelist taset!

Külamees
2 aastat tagasi

See mis toimub on koletu ja inimeste aitamine selle koleduse eest pakku on õige. Aga nii üldfilosoofiliselt, võib ju küsida, et kui meil olid need ajad, siis mis oleks saanud Eestist kui kõik naised ja lapsed oleksid saanud põgeneda. Maad ja rahvad on püsima jäänud rasketel aegadel peamiselt tänu sellele, et maal hajutatult elab piisavalt inimesi. Oma maast ja juurtest ei lasta nii lihtsalt lahti. Aga nüüd kus rõhuv enamus elab linnades, ja eluks hädavajalikud varustuskanalid kaovad?

Pluuto
2 aastat tagasi

Milleks teise riigi lipp? Mida nad ise on teinud? Põgenevad omast maast,selle asemel et seda kaitsta, kui see ikka on nende sünnimaa/isamaa?
Kui soomlased oleksid 1939.aastal põgenenud-kas oleks enam Soome Vabariiki? Köik ,kogu rahvas võitles ühiselt sissetungija vastu. Mehed rindel, naised kodurindel kasvatasid lapsi, saatsid rindele meestele toidupakke ja kudusid villaseid sokke.käpikud,kampsuneid-oli Talvesõda, väljas -42. Ukrainas sisemaa -külvaku leivavilja ja kaitsku oma maad!!

Hgg
2 aastat tagasi
Reply to  Pluuto

Sa pluuto oled jah suht tola, kui sa pisutki haridust oleks saanud, siis teaksid, et ka soome talvesõja ajal saadeti väga suur osa lapsi ja naisi ära rootsi. See on normaalne ja vajalik et rahvas säiliks, mis sa arvad et need põgenikud kõik jäävadki siia ja mujale läände? Venelased pekstakse ukrainast minema ja need siinsed põgenikud lähevad suuremas osas tagasi. Kõik inimesed ei ole sellised kotipoisid nagu sina et kus tsumadan, seal kodu.
Küsiks veel, et millise sõja eest sina või sinu esivanemad põgenesid, et siia eestisse sattusite? Koju tagasi ei oska minna või?

Kui Reformierakond jätkab valitsuses
2 aastat tagasi

siis võib vabalt juhtuda, et varsti lehvib seal ainult Vene lipp.

ikka juhtub
2 aastat tagasi

Mõnel on EKRE soovidega asjad vahetusse läinud.

Ohjah
2 aastat tagasi
Reply to  ikka juhtub

Ekre pole seda soovinud, alatu laim. Sellise laimu eest võiks vastutusele võtta. Ja ärge unustage, et varro pole ekres, kaugel sellest. Ole teadlik!

Käisin, nägin
2 aastat tagasi

Ja ka Lossipargis lehvib uhkelt Ukraina lipp.

Arvamus
2 aastat tagasi

Mida see miinus peab märkima?

Valge Daam
1 aasta tagasi

Uurisin kõik ajalooürikud läbi. Piiskopilinnusel pole mingitki ühisosa Ukrainaga!

Ettepanek
2 aastat tagasi

Väga hea! Nüüd võiks panna bussid käima Umani vahet. Toome Haapsallu kõik sõpruslinna inimesed kes soovivad siia elama tulla. Nemad ei ole süüdi sõjas ja ruumi meil on! Vajadusel saame majutada kultuurimajja, spordihoonetesse jne.

jah
2 aastat tagasi
Reply to  Ettepanek

ärge unustage, et meil on linnas üle 50- ne söögikoha ka

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Ettepanek

Majuta oma koju ja toida!Miks peaks linna pensionär neid toitma, nad vöitlesid ise oma vaba riigi kätte.Võidelgu see umani rahvas ise oma kodude eest.

Ohjah
2 aastat tagasi
Reply to  Ettepanek

Agaral ogarusel pole piire

mida
2 aastat tagasi

see õnnistamine lipuga teeb, hakkab teistmoodi lehvima või muudab värvi, kuidas aru saada , et lipp on õnnistatud

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  mida

Jaani kirik on poliitiline klakoda selles kõnesid pidav härra = kuhu on unustatud jumalasõna ja oma rahva eest palved? Poliitilised “õnnistused” võiks pidada mujal!!

Mis
2 aastat tagasi
Reply to  mida

Aga te vaadake ise, kui vastuseid tahate saada. Saate imestada, kuidas lipp lehvib ka ilma tuulepuhanguta. See on midagi maagilist. Nii et õnnistamine mõjub vähemalt sel viisil küll.