Küttmann tuli kuulitõukes Eesti meistriks, Hein võitis hõbeda

Emma Kathrina Hein kuulitõuke hõbedaga. Foto: erakogu
Emma Kathrina Hein kuulitõuke hõbedaga. Foto: erakogu

Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis tõmmati sellel nädalavahetusel joon alla noorte kergejõustiku sisemeistrivõistlustele.

Talvistel riigi meistrivõistlustel käis kahel nädalavahetusel, viies vanuseklassis võistlustules 45 klubi ca 1000 noorkergejõustiklast. Möödunud nädalavahetusel tõi Läänemaale medaliivõidu Haapsalu kergejõustikuklubi sportlane Kevin Matteus kuulitõukes. Nüüd, kui võistlustules olid vanemad, U18, U20, U23 vanuseklassid, olid läänlased taas medaliväärilised just kuulitõukes.

Naiste U23 vanuseklassis tuli Eesti sisemeistriks Lihula sportlane Gertu Kütmann. Mitu aastat Pärnu Niidupargi kergejõustikuklubi esindav kergejõustiklane tõukas kullaväärilise tulemuse neljandas tõukevoorus.Tulemus 13.93 andis kindla esikoha. Teiseks tulnud Katre Sofia Palm sai kirja 13.09 ja kolmas Laura Trašanov 12.18.

Küttmann alustas sportimist oma esimeses kodukoolis Lihula gümnaasiumis. Näidates häid tulemusi nii jalgpallis, kui kergejõustikus. Nüüd treenib ta Pärnus ja tema treeneriks on Mihkel Lembit.

Haapsalu kergejõustikuklubi oli sellel võistlusel esindatud samuti ühe sportlasega. Sügisest Audentese spordiklubis Mikk-Mihkel Arro käe all treeniv Emma Kathrina Hein tegi suurepärased kaks päeva. Tüdrukute U18 vanuseklassis võistlev sportlane võttis ette neli ala ja jõudis kõigil neist kuue parema sekka.

Taas võitis Hein Eesti meistrivõistluste medali. Sellel korral kuulitõukes. Siin suutis ta 14 võistlejaga võistluses kohe avavoorus tõugata 12.57. Medalite pärast käis kõva heitlus. Näiteks pronksitüdrukut edestas ta 24 sentimeetriga.

Väga hea oli ka Heina kõrgushüppevõistlus, kus tulemuseks tuli 1.61. See andis kõrge kuuenda koha. Selles võistluses näitasid kaks esimest aga ulmelisi kõrgusi. Karmen Bruus võitis tulemusega 1.87 ja Valeria Smirnova 1.85. Tegemist on 16-17 aastaste neidudega. Samas pronksmedal jäi Emmal kuue sentimeetri kaugusele. Kolmandal alal 60 meetri tõkkejooksus sündis meie sportlase uus isiklik rekord. Ta pääses eeljooksust 9.25-ga finaali. Siin suutis ta veel oma marki parandada joostes lõppajaks 9.15. See andis Eesti meistrivõistlustel viienda koha.

Kuigi medal on kõige tähtsam, siis ehk oma parima etteaste tegi meie tulevikutäht kaugushüppes, kus hüppas uueks isiklikuks rekordiks fantastilise 5.54 ja see andis kõrges konkurentsis viienda koha.

Heina selle aasta kaugushüppeareng on olnud muljetavaldav. Nüüd peame me piiluma ka Läänemaa erinevaid edetabeleid.

Näiteks neidude Läänemaa rekordini jääb veel neli sentimeetrit. Merle Muhhin hüppas 1993 aastal Murjanis 5.58. Naiste siserekord kuulub aga Kairit Olenkole tulemusega 5.61 ja seda aastast 2008.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments