Kastani tänava korteris süttis jõulupärg

Lääne Elu

info@le.ee

16. detsembril kell 18.45 teatati häirekeskusele, et Haapsalus Haava tänaval on põlema süttinud elumaja korsten. Mitu aastat puhastamata korstnas süttis põlema tahm ja pigi. Päästjad kustutasid küll korstnas seekord põlengu, kuid keelasid inimesel edasise kütmise niikaua, kuni korstnapühkija on küttekolded üle vaadanud ja enam ohtu süttimiseks ei ole.

Päästeamet paneb majaomanikele südamele, et korstnaid peab puhastama igal aastal. Kord viie aasta jooksul  peab eramu kütteseadmeid hooldama kutseline korstnapühkija.  Vajalik on hoone küttesüsteem sisepindadele kogunenud tahmast puhastada. Väljastki tuleb kütteseade kriitilise pilguga üle vaadata.

16. detsembril kell 22.59 teavitati häirekeskust, et Haapsalus Kastani tänaval oli ühes korteris põlema süttinud jõulupärg. Küünlast süttinud pärja suutsid elanikud kiiresti ise kustutada ning ka toad tekkinud vingust puhtaks saada.

Seekord õnneks päästjate abi vaja ei läinud. Küll aga panevad päästjad südamele, et  hooletu küünalde põletamine võib viia väga tumedate jõuludeni. Järelevalveta jäetud küünlad võivad süüdata kardinad ja muu lähedal asetseva põlevmaterjali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
2 aastat tagasi

Jumalaga pole siin miskit teha.Toad olid minul suitsuhaisu täis.Siis läksin naabri juurde ,lubasin pääste kutsuda ,Aga kui tuppa tagasi tulin oli juba vilkuritega auto kohal.Nähtavasti kutsus ise.See minul juba tavaline, et proua mind paar kolmkorda aastas tossutab.Aga hirm on minul, temal paistab suva olevat.

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Poole aasta pärast on jaanipäev. Tunnen kaasa…

see
2 aastat tagasi

on jumala märguanne