Endine riigihalduse minister kolib Läänemaale: elektrit ei ole vaja, puud on oma metsast

Lääne Elu

info@le.ee

Janek Mäggi. Foto: Arvo Tarmula

Endine riigihalduse minister Janek Mäggi (48) annab ühismeedias teada, et plaanib linnast maale kolida, vahendas Elu24. „Maal on tore, elektrit ei ole vaja,” põhjendas ta.

Mäggi plaanib kolida Lääne-Nigula valda. „Aasta-paari jooksul kolime sisse. Hoonete korrastamine võtab mõnevõrra aega,” tunnistas ta. „Miks? Maal on tore, elektrit ei ole vaja. Puud on oma metsast. Talu on piisavalt suur: 100,5 hektarit. Põlluharimine annab täielikult rohelise toidu,” selgitas Mäggi.

Mäggi loodab, et esivanemate maadele pöörduvad tagasi kõik, kellel on linnas kõle või külm. „Maa toidab ja lahutab meelt.”

Talu, kuhu Mäggi kolib, on tema perekonna valduses olnud aastast 1927.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
2 aastat tagasi

Puud võivad sinul ju olla, aga nagu täna riigikogus tõdeti, et puuküttele tehakse lõpp.Käsk juba meie kallilt palavalt armastatud Brüsselist tulnud.

Statistik
2 aastat tagasi

Aga rohepööraja auto hakkab võtma kordades rohkem kütust. Pole halba ilma heata.

Elanik
2 aastat tagasi
Reply to  Statistik

Noneh. Üks kuldsuu Läänemaal jälle juures.
Aga linnas autoga tööl käia läheb kalliks!

just
2 aastat tagasi

no muidugi, kõigil on esivanemate maa ja talu, kuhu kolida…..

Jorh Adniel Kiir
2 aastat tagasi
Reply to  just

Tahan ka oma talu! Antagu.

tore
2 aastat tagasi

misjaoks sulle talu? et oleks mida maha müüa?
Suurem osa neid tublisid rohepöörajaid on linna kolinud inimesed, kes on oma maad hüljanud ja maha müünud. Ja miks nii- sest elu on linnas kergem ja lõbusam. Väga õnnetu protsent on neid, kes maale tagasi kolides seal rahuldavalt hakkama saavad. Pensionieas, kui arstiabi rohkem vaja, kolivad linna tagasi. Lapsed ilmselt varem.

nonii
2 aastat tagasi

Meest sõnast – elektrit ta tarbima ei hakkaks!

miks
2 aastat tagasi
Reply to  nonii

Mina küll ei keela. kui ta tõesti pudega kütta kavatseb, on elektrikulu nii naeruväärne, et seda tarbimiseks nimetada ei saa. Ja selle vähese kuluva elektri suudab vabalt ka ise valmis teha.

miljonitega
2 aastat tagasi

võib ka Maiamis elada