Valitsus kehtestas täiendavad koroonapiirangud

Lääne Elu

info@le.ee

Valitsus kehtestas täiendavad koroonapiirangud, sest COVID-19 olukord on Eestis erakordselt kriitiline.

Viiruse leviku peatamiseks ning inimestevaheliste kokkupuudete vähendamiseks muutub esmaspäevast rangemaks maskikandmise kohustus ning mittevaktsineeritud täiskasvanutele piiratakse ligipääsu meelelahutusele, kultuurile, toitlustusasutustes kohapeal söömisele-joomisele.

Avalikus nakkusohu suhtes kontrollimata siseruumis tuleb hakata kandma maske ning enam ei piisa senisest suu ja nina katmisest.

Esmaspäevast 10. jaanuarini on piiratud vaktsineerimata inimeste ligipääs avalikele üritustele. Edaspidi saavad COVID-19 tõendi alusel üritustel osaleda ainult kas vaktsineeritud või haiguse läbi põdenud inimesed. Testitulemusega üritustele enam ei pääse. Muudatus puudutab sportimist, treenimist, noorsootööd, huvitegevust, huviharidust, täienduskoolitust ja täiendõpet, samuti spordivõistluseid ning spordi- ja liikumisüritusi, avalikuks kasutamiseks mõeldud saunasid, spaasid, basseine, veekeskuseid ja ujulaid, avalikke koosolekuid ja üritusi, konverentse, teatrit, kontserte, kino, muuseume, näitusasutusi, meelelahutusteenuse osutamist, toitlustusettevõtteid.

Muutub koolides ja huvihariduses testimise kord. Edaspidi peavad kõik vaktsineerimata õpilased jääma lähikontakti korral koju ning tegema mitte varem kui neljandal päeval PCR-testi.

Valitsus panebkõigile vaktsineerimata inimestele südamele, et nad kasutaksid pakutavaid võimalusi. Kui on kahtlusi, kas teil tasub oma tervise pärast ennast vaktsineerida, või kui on küsimusi vaktsiini kõrvaltoimete kohta, soovitab valitsus pidada nõu perearstiga. Ainus tee selle viirusega toime tulla on elanike võimalikult laialdane vaktsineerimine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Evar
2 aastat tagasi

Riigikogu muud ei oskagi kui aind piirangud,vaja on leida lahendus mitte inimesi lollitada.olen valitud nüüd põdesin ka covid 19 läbi aga vabadust pole kuskil.

Ei tea jah
2 aastat tagasi
Reply to  Evar

See ei koti kedagi, et sa haige olid. Kapitalistide kraami pead ikka tarbima, muidu majandus ei edene ja rikkad ei saa rikkamaks.

Vahur Reede
2 aastat tagasi
Reply to  Evar

Riigikogu on punt väikespalgalisi laisku jobusid – Riigikogu on ju ennast asja juurest täiesti distantseerud ja valitsus teeb, mis tahab ning mis mõige hullem – kui ei taha, siis ei tee ka!

Umm.
2 aastat tagasi

Et kui olen täiesti terve – nohu pole, köha pole, enesetunne on hea, kurk ei kriibi. Lähen apteeki ja teen nõuetele vastava COVID testi, mis veel lisaks tõendab, et koroona puudub. Siis endiselt olen ma “haige” ja ohuks ühiskonnale? Samal ajal kui näiteks köhiv ja tatine vaktsineeritu saab minna sinna, kuhu soovib?

Elame ikka imelisel, ajal kus kõik on võrdsed ja diskrimineerimine on tabu. 😏

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Umm.

Muidugi oled haige. Kuradi antivakser…

Ahh
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Mis sa sõimad kaasmaalast. Idanaabrit ka julged niiviisi sõimata või? Siis on sitt püksis, aga oma kaasmaalast niipalju kui kulub. Pealegi, ilma vaktsiinita saab ka väga tervet eluviisi nautida. Kommenteerija ei pidanud seda õigeks arvatavasti, et suure köhaga vaktsineeritu võib vabalt ringi liikuda, aga täiesti terve inimene ilma passita aga ei. Õpi aru saama tekstist! Palun!

Milla
2 aastat tagasi

Algas sõda inimeste vastu, aga mitte viiruse vastu. Kui oleks viiruse vastu, siis sõna oleks võtnud teadlased, päris teadlased ja õiged targad arstid. Kui sellest räägivad poliitikud, kellel ei ole meditsiinilist haridust ja kes üldse ei tea ei oska analüüsida mis toimub organismis, kuidas viirus satub, kust satub, miks satub, ei loe maailma tipp-teadlaste artikleid ja ei ole kursis mis on saavutatud haiguse ravimises, absoluutselt, isegi vähemalt, ei jaga mitte midagi sellel teemal, noh lõpp tulemus ongi siss see, mis me praegu näeme. Mitte ühtegi laused sellest, et rohkem rahastada ja arendada teadmised haiguse vastu teiste ravimeetodiga. Vaktsineerimine ei aidanud,… Loe rohkem »

Milla
2 aastat tagasi

Miks inimesed arvavad, et need, kes ei ole vaktsineeritud, on kõik haiged ja levitavad viiruse, mina sellest ei saa aru? Äkki keegi seletab.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Milla

Need, kes süstinud end usus, et nüüd pole vaja koroonat karta on valmis ka pea ahju pistma, kui valitsus nii ütleb.
Sest kogu meedia ja valitsus ju muust ei räägi, et vaktsiinid on ohutud, vaktsineeritud ei haigestu nii kergelt jne. Aga näha on ju vastupidist.

kodanikule
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

mis vastupidist siis näha on? Jah,ka süstitud haigestuvad,kuid intensiivi ei sattu neist keegi. Seega paistab, et vaktsiin ikkagi hoiab ära hullema….

EI tea
2 aastat tagasi
Reply to  kodanikule

satub küll intensiivi ka. Protsent on loomulikult väiksem, aga see üldse selline segane teema. Õiget lahendust pole, siis hoitakse kinni sellestki õlekõrrest. Ma ei pea õigeks end süstida laskma… veel. Täiesti terve inimene hakkab vabatahtlikult ravimeid võtma, see pole minuarust õige.

???
2 aastat tagasi
Reply to  Milla

Kus ja kes seda ütles, et KÕIK vaktsineeritud on haiged ja levitavad viirust??? Ei tea küll. Mõelge nüüd hoolega ja edaspidi ka, kui käsi kirjutada soovib, kuid mõistus tõrgub.

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  ???

kirjutas ju, kes ei ole vaktsineeritud. Ehk teisisõnu vaktsineerimata inimesed ei pruugi olla ju haiged, aga neid selleks peetakse. Enne teise mustamist, õpiks ise tekstist aru saama!

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Milla

Teiesugused ju arvavad, küsige nende käest!

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Milla

Te olete oma junnpäisuses ohtlikud oma lähikondlastele.

Muff
2 aastat tagasi

Ja nii nad tapsid demokraatia, kus inimene on vaba ise otsustama oma tervise üle.

Kius
2 aastat tagasi

eesti rahva vastu.

tuled tõdeda
2 aastat tagasi

et väga aeglane on see meie valitsus….selline tunne, et valitsust ei huvitagi kriisi lahendamine. Vaatame,arutame,konsulteerime,jälgime…nii ei saa.

Õnnelik
2 aastat tagasi

No oli ka aeg juba

Mille üle õnnelik olla?
2 aastat tagasi
Reply to  Õnnelik

Et jälle kestab see jama kevadeni. Aeg on maha magatud. Kardeti valimistel hääli kaotada.

kestab kauemgi
2 aastat tagasi

kui kodus ei oska püsida
ei ole veel jah teada kui suures ulatuses vaktsineeritud ja terved on võimelised seda edasi kandma, aga kes meelega käivad ringi paljaste lõustadega ja ajavad rahvale kärbseid pähe et tegelikult pole midagi hullu lahti, on ohtlikud rahvatervisele ja neid tuleks karistada seaduslikult

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  kestab kauemgi

loogika puudub. Kui inimene on terve, siis pole seda maski ka vaja ju. Lahendus on see, kas oled sa vaktsineeritud või oled vaktsineerimata veel, siis kui tunned end haiglaselt ja seda tunned sa kindlasti, jääd krt koju ja jälgid oma tervise edasist kulgu. Nii lihtne reegel, aga just sellest ei peeta kinni, sest on väga keeruline töölt puududa.

hea point
2 aastat tagasi
Reply to  Ehh

vaktsineeritud ja terved, kes on töö kaotanud piirangute tõttu. saamata jäänud palga maksavad kinni neile just nimelt skeptikud ja antivakserid. nii saab olema ja kõik

Ei ole
2 aastat tagasi
Reply to  hea point

miks? Piirangud on ikkagi covid viiruse tõttu, mitte antivakserite pärast. Vaktsineeritud inimesele ju piiranguid ei ole. Kas see jäi arusaamatuks. Piirangud ju puuduvad, mida siis neile maksma peab jääb arusaamatuks.

Ehh
2 aastat tagasi

Kas valitsus ei jõudnud neid piiranguid näiteks nädal aega tagasi kehtestada? Oleks väheke võrdsem olnud valimispäeval seis. Ei taha teadagi mida kõike lähinädalatel vastu võetakse seaduste ja korralduste näol. Õnneks saab neid tagasi pöörata, aga see võtab kindlasti tohiutult aega ja närve.