Oru kant pürib osavallaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe arenguseltsi juhi Elle Ljubomirovi hinnangul uurib Geomedia rohkem vallaametnike töökoormust kui Oru osavalla moodustamist. Foto Arvo Tarmula

Eeltöö Oru osavalla moodustamiseks on käimas, kuid osavalla moodustamise algatanud Linnamäe arenguselts pole peatselt valmiva analüüsi praeguse seisuga rahul.

Juuli keskel on Lääne-Nigula vallas kaks avalikku koosolekut, kus arutatakse Oru osavalla moodustamise üle.

Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa peab Oru osavalla moodustamise protsessi märgiliseks, sest selle käigus selgub, kuidas ka muud asjad vallas sellele järele tulevad.„Augustis tuleb otsustada osavalla moodustamine. See on selle suve üks suurem ettevõtmine,” ütles Randmaa.

Oru osavalla moodustamise algatasid endise Oru valla elanikud, kes aprillis saatsid selle kohta Lääne-Nigula volikogule 205 hääleõigusliku elaniku allkirjaga taotluse. Volikogu andis 15. aprilli istungil vallavalitsusele ülesande teha kolme kuu jooksul ära osavalla loomiseks vajalik eeltöö.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vallaline
3 aastat tagasi

Nüüd, kus Linnamäe on saanud Lääne Nigula valla liitumisrahadest kõige suuremad rahad, otsustatakse edasi omapead liikuda. Jama ju?

Mõtlik
3 aastat tagasi

Nõval on osavald, mis seal toimub. Võrreldes liitumiseelse ajaga on tagasikäik ilmne, isegi liitumislepingut ei suudeta täita.

Ellel
3 aastat tagasi

on õigus. Mikk Lõhmus viskab oma sõprade firmale tuhandeid eurosid ja mida uuritakse- sisuliselt mitte midagi. Kas valla spetsialistid ei oska teha analüüsi, kas vallavanemal puudub pädevus anda Osavalla toimimisele hinnang, olles ise mitmeid aastaid Osavalla juht, kas inimeste soov saada osavald pole arusaadav, kui neil oli mitte kaugel ajal tagasi oma vald ja otsustusõigus, kas Oru piirkond saab täna oluliselt vähem raha riigilt- muidugi ei saa, aga see on vaja kaaperdada mujale.Miks inimesed ei võiks ise oma asjade üle otsustada, ikka on vaja tarku palgata tuhandete eurode eest, et põhjendada, kuidas talumees peab lehma lüpsma.

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  Ellel

Siin kommentaaris on üks rumal lõik negatiivses võtmes: ikka on vaja palgata tarku. Minu meelest kindlasti on vaja palgata tarku inimesi, alati aga paraku peavad targad uurima ja analüüsima vastavalt neile antud lähteülesandest. Kui ülesanne on halvasti sõnastatud, siis peab kiiremas korras seda muutma.