Lääne Elu paberleht laupäeval, 3. juulil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Oru osavalla moodustamist arutavad piirkonnad

Eeltöö Oru osavalla moodustamiseks on käimas, kuid osavalla moodustamise algatanud Linnamäe arenguselts pole peatselt valmiva analüüsi praeguse seisuga rahul. Juuli keskel on Lääne-Nigula vallas kaks avalikku koosolekut, kus arutatakse Oru osavalla moodustamise üle.

Posti tänava remont toob kaasa liikluskaose

Esmaspäeval algav Posti tänava remont toob Haapsalu liiklusse paraja kaose, sest korraga on suletud nii Metsa kui ka Posti tänav ning kõik vanalinna sõitvad autod on suunatud läbi Kalda tänava. „Olen täiesti kindel, et järgmine nädal tuleb hullumaja, keegi ei suuda liiklust nii hästi korraldada, et kõik kohe sujuks,” ütles Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu.

Kullapoiss Mattias Kerge

Sel kevadel Läänemaa ühisgümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud Mattias Kerget nimetab LÜGi direktor Ain Iro selle aasta kõige säravamaks lõpetajaks.

„Läbinisti kuldne – mõtlemiselt, teadmistelt, süvenemiselt. Inimesena julge, avatud, abivalmis,” iseloomustas noormeest tema gümnaasiumiastme klassijuhataja Ülle Lumeste.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
leemekulbiliigutaja
2 aastat tagasi

Tegelikult pole hullu midagi. Peale Kalda tänava on veel kaks magistrali, mis viivad tahalinna, Endla ja Võnnu tänav. Sinna saab ainult läbi surnuaia tänava. Surnuaia muutub peatänavaks, tuleks veel müür maha lõhkuda ja tee laiemaks ehitada loomulikult surnuaia arvelt.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Veel üks põhjus auto asemel rattaga sõita. Pealegi on suvi.

Ester
2 aastat tagasi

Tugeva vihmaga on Kalda tänav läbimatu! Tegelikult on ikka olukord jabur küll.

ootan vihma, mida pole
2 aastat tagasi
Reply to  Ester

Pärast vihma tuleb kuiv ilm. Tänavgi kuivab!

astugu tagasi
2 aastat tagasi

Kui aselinnapea Mäesalu ise garanteerib kaose liikluses, siis peaks ta kohe tagasi astuma kui saamatu käpard. See olukord oli ammu ette teada ja tegemist on suutmatusega oma tööga hakkama saada.

Logistik
2 aastat tagasi
Reply to  astugu tagasi

Kas aselinnapea tagiasiastumine lahendab kõik liiklusprobleemid? Remonti on ju tegelikult vaja. Järgnevatel aastatel on kindlasti veel rohkem liiklust ja turiste, kui katku kontrolli alla saame. Ühe ametniku ametis olekust ei sõltu küll mitte midagi. Ega ka uus aselinnapea teeremondi ajaks imet ei tee.

kohustuslik saamatus
2 aastat tagasi
Reply to  Logistik

jajah- saamatus on progress ja vastutamatus on normaalsus…..nii siin Eesti riigis elu 5 viletsama Euroopa riigi hulgas käibki…

Enriko
2 aastat tagasi
Reply to  Logistik

Logistik, kas keegi on remondivajadust eitanud? Aga logistikud peaksid eriti hästi teadma, et suuremaid süsteeme ei juhita uisapäisa vaid läbikaalutult, pika ajavahemikuga arvestades (iseasi, kas nii alati võimalik on). Koroonapandeemia oli force majeure, Haapsalu tänavad on aga igaühe silma all olnud igapäevaselt vaadeldavad ja planeeritavad aastakümneid. Huvitav tõesti, oli LV-l üldse plaan, mis välistanuks rabistamise? Peatänaval pööratakse sõna otseses mõttes pahupidi mitu hektarit vanalinna miljööväärtuslikku maastikku aga mitu avalikku arutelu või mõttetalgut sellest mäletame? Lihtsalt pannakse elanikud fakti ette nagu Eestile presidendi valimistel. Ainuke lohutus on, et ehk taheti tõesti head…

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Taheti head ja järgmine suvi vaatame et oi kui kena see Posti tänav on .

Logistik
2 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Miljööväärtuslik maastik küll – nõuka-aegne vene soldatite poolt pandud asfalt. Enriko vist ei käi kunagi jala. Selliseid jubedaid miljööväärtuslikke alasid on Eestis veel vist ainult Ahtmes või Aseris.

Muskin
2 aastat tagasi
Reply to  Logistik

Ära tule Ahtmet solvama…seal on tänavad rohkem korras kui meil Haapsalus…ja liiklus sujub, ei ole ühtegi sellist tänavat kui meil Tallinna mnt., kõik on normaalselt laiad ja sõidetavad

Mida siin teha?
2 aastat tagasi

Teie muretsete tulevase remondi pärast. Aga tahan teatada, et Utilitase korstna kõrval asuvad majade elanikud kannatavad kogu aeg hirmsa kärsa lõhna, mis sellest korstnast tuleb. Eriti raske on elada selles kuumuses, tuule puudumises ja haisus. Kannan kodus maski ja aknad on kogu aeg kinni.

Eduard
2 aastat tagasi

Väga hea kui see tänav korda saab. Õlle ja kadakapulga müüjate halina pärast seda küll tegematta ei tohiks jätta.

Posti tn elanik
2 aastat tagasi

Mul tekitab ka see jubedat ärevust..ostsin apteegist igasugu rahusteid, panin psühholoogi juurde isegi aja, kuidas nüüd koju saab, keegi ei selgita.

SaeMees
2 aastat tagasi

Taliinas Tartu mnt remondi ajal läksid kõik oankrotti

K.s
2 aastat tagasi

Ja millal kutsutakse kokku ülejäänud linnaelanikud? Kas LV mõtlebki nii kergelt pääseda??? Õnneks on sügisel valimised ja ju siis saabub palgapäev…Eks näis kuidas tsirkusest surmani tüdinenud valija hääletab…

Posti tn elanik
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Ma usun ka, et uus linnavõin paneb Posti tn remondi seisma. Üks kõigi, kõik ühe eest!

Ahhoi
2 aastat tagasi

Kui te vaatasite 28.juuni õhtust AK-d, siis võisite veenduda kui ebapädev on aselinnapea Mäesalu. Ta rääkis pikalt parkimisvõimalusest Vasikaholmil, aga vennike ei teadnud seal valitsevat tegelikust olukorrast midagi. Hein oli seal linnalehmade tarvis veel niitmata, ei mingeid parkimist suunavaid liiklusmärke jne. Kas selliseid linnajuhte me sügisel hakkamegi jälle valima, keda linnas valitsev kord ei koti ? “Õnneks” oli aselinnapea Mäesalu linnavalitsusse sissetungija, keda rahvas ei valinud, Karilaid tõi lihtsalt selle mehe varumeeste pingilt.

Posti tn elanik
2 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi

Jumala õiged mõtted. Mis parkimine Vasikaholmil, ilus koht lagastatakse ära lihtsalt. LV võiks linna saabujatele hõljukeid jagada, siis polegi vaja parkida, autod lihtsalt hõljuvad linna kohal.