Raudtee tänaval põleb kuur

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 38

Fotod: Malle-Liisa Raigla ja Kaire Reiljan

Täna õhtul süttis Haapsalus raudtee tänaval kuur ja ohtu sattusid kaks kuuri kõrval olevat puust elumaja.

Päästjad said väljakutse kell 18.30 paiku. Haapsalu operatiivkorrapidaja Risto Kochi sõnul oli esimene teade, et põleb lõke. „Mõni minut hiljem anti teada, et olukord on tunduvalt hullem ja põleb kuur,” ütles Koch. „Esimene pilt oli päris hull, suits oli suur ja paks,” lisas ta.

Kahe puumaja vahel asuva kuuri põleng seadis ohtu mõlemad vanad raudtee-elamud, kus on mitu korterit. Nii kastsidki päästjad kustutamise kõrvalt ka elumaju veega, et need ei süttiks.

Tulekahju oli lisaks Haapsalu komando päästjatele kustutamas Risti ja Märjamaa kutselised ning Palivere vabatahtlikud päästjad.

Millest tulekahju alguse võis saada ning kas eilsel dresiini ja praegusel kuuripõlengul ka seos võib olla, ei osanud Koch veel öelda. „Eks menetlus selgitab” ütles ta.

Kochi sõnul meelitas üle linna laiuv suitsusammas kohale suure hulga pealtvaatajaid. „Terve linn tuli kohale, mitu minutit tuli inimesi eemale peletada,” ütles Koch.

Päästjatele tuli appi politsei, kes sulges kustutustööde ajaks Raudtee tänava autoliiklusele.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
2 aastat tagasi

Raudtee tänaval pole lihtsalt kuure. Ma veel vaatamas pole käinud, kuid tõenäoliselt süüdati mõni originaalsesse raudteemajade ansamblisse kuulunud tsaariaegne kuur, mitte suvaline putka. PS. Mingi üldisem hullus on vist valla pääsenud. Narva Jõesuu(?) Vene õigeusu kirikut süüdati lausa kolm korda järjest, et see ikka kindlasti maha põletatud saaks.

hmmm
2 aastat tagasi
Reply to  En.

see jah veider, mis kellegil kiriku vastu et otseselt seda rünnata mitu korda.. usuhullus? uskumatusehullus? praostihärral liialt lähedased suhted kellegi võsukesega?

Anni
2 aastat tagasi

Politsei peaks hetkel vast kiiruseületajad ja alaealised suitsumehed rahule jätma. Neid lihtsam püüda jah aga tundub et keegi ehtne segane on linna lahti lastud

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  Anni

Mis teete nalja või? Lahti lastud. Siia linna on juba pikemat aega sisse toodud igasuguseid tegelasi. Niiöelda rahulikus kuurortlinnas ei mäletagi, et oleks olnud suuri kuritegusid nii järjest nagu nüüd. Mõne kuuga on juhtunud röövkallaletung linna kaubanduskeskuses, tapmised, inimese peksmine tänaval noorte kamba poolt, süütamised, vargused, korterisse sissemurdmine ukse maha löömisega, auto ärandamine keset päeva poe eest, vägivaldne viinaraha nõudmine poe ees. Krt kõike ei tule enam meeldegi. See pole päris üksikjuhtum, vaid minuarust tõsine probleem juba. Ei taha mõeldagi milline kuritegevuse statistika aasta lõpuks tuleb.

jah aga
2 aastat tagasi
Reply to  Eino

et kellegil ei tekiks valearusaama sõnaga ‘sisse toodud’ mainiks et kõik nimetet kuriteod olid sooritatud eestlaste-venelaste.. no igatahes valge nahaga isikute poolt. vaid see tapmine vist oli mujalt toodud asotsiaali töö. praegused probleemsed noortekambad on igatahes 100% kohalikud

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  jah aga

ei tea kas muutub ka lähiajal midagi selles suhtes, et noorte pättidega tegelema hakatakse või maksame niisama katust PPA le?

Anni
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Põhjus olemas. Paljud neist alla 14 aastased. Seaduse järgi ei saa peaaegu midagi neile teha. Mõttetu ajaraisk. Saab vaid loota et kui mõnele erilisele kaagile 14 kukub lajatatakse kõigega mida seadus lubab ja natuke peale ka. Järgmine põlvkond siis viia vanglasse ekskursioonile, hirmutamiseks. Ehk 10 aasta pärast Haapsalu taas rahulik.
Igatahes tuleks teha mingi avalik pöördumine politsei suhtes ja see lehte panna, igasugused piirid on ammu ületatud.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Anni

jah väga õige. Peab hakkama järelpärimisi rohkem tegema, et miks pole lahendatud see ja see. Kui on linnarahval kõrgendatud huvi oma turvalisuse pärast ehk hakkab siis ka liigutama keegi. Kui siin see Kallase valitsus veel palju kärpeid teeb jääb linna turvalisust varsti ainult üks pensionärist valvur valvama jahipüssiga.

Anni
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Jahipüssiga pensionärist oleks ka rohkem kasu. Politsei saab juba kinga kui isegi nuia kasutab alaealise suhtes. Saab aga mõni kambajõmm lõpuks lõuatäie haavleid võtavad teised aru pähe vähemalt mõneks ajaks.

juku
2 aastat tagasi
Reply to  Anni

Anni jah kodaniku õigus on esitada kaebust,rahulolematust ükskõik kelle kohta.Mis politseitööd puudutab siis nende peale saab kaevata PPA sisekontrollibüroole,siseministrile või õiguskantslerile.Ka siis kui ametnikud on kas liiga passiivsed või vastupidi liialt ülbed.

Anni
2 aastat tagasi
Reply to  juku

jukule: Ei mingit kaebust kuskile mõttetutesse siseorganitesse, vaid grupiviisiline avalik kiri lehtedesse, sotsiaalmeediasse, kasvõi lendlehtedena. Tekitada veidi häbi ehk hakkavad asja tõsisemalt võtma.

juku
2 aastat tagasi
Reply to  Anni

Nojah,aga mõlemasse kohta on efektiivsem,nii sotsmeedia,meedia kui riigiorganid.Efekt seega vägevam.

oijah
2 aastat tagasi

need päästekomandod mis kinni pannakse kui teil paagiautot müüa andke teada… pakuks päris hea hinna

Hmm
2 aastat tagasi

Kas keegi võõras käis täna linnas?

pole võõras
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

paar päeva tagasi panti samas kohas rong põlema
ilmselt on haapsalusse tekkinud sarisüütaja

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  pole võõras

metsa tänava garaazid on ka rahulik kõrvaline paik. Pange kaamerad üles tõepoolest.

pole nii
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

sarisüütaja ehk püromaan saab oma teost sõna otseses mõttes rahuldust ja see on süvenev, tahab aina kangemat laksu. järgmiseks on tõenäolisem et kukk pistetakse räästasse millegisse palju avalikumasse või väärtuslikumasse. tänaval kellegi auto või maja näiteks

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  pole nii

ära aja hirmu peale. Kodanikualgatus peab ka aktiivsem olema. Saaks selle segase rutem kätte oleks kõigil parem. Juhul kui ikka on tegemist haige sarisüütajaga

Vanaema padrunid
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Kallas

noh
2 aastat tagasi

millal esimene elumaja läheb? keset pagana päeva süüdatakse (jah süüdatakse sama koht sama kuritegu ei ole juhus) ja pole kätte saadud? saan aru et alaealise püro püüdmise eest ordenit kaela ei riputata ja palka ministritasemele ei tõsteta aga see on täielikult ppa süü kui keegi tolle hullumaja kandidaadi läbi hukka saab

Pöörmeseadja
2 aastat tagasi
Reply to  noh

Paraku tuleb linnakodanikel endil nüüd ohjad haarata, ehk ühise tähelepanelikkuse abil saab need noored värdjad/ selle värdja kätte, sest paistab, et maitse on suhu saadud ja ei peatuta enne kinninabimist/vahelejäämist. Loodame, et menetlus jõuab tulemuseni enne 3. põlengut. Mingid nagad ju 1. põlengu aegu kinni püüti, mis nendest sai?

oota mida
2 aastat tagasi
Reply to  Pöörmeseadja

keegi kätte saadi pole küll kuulnud. siis kas valed nagad või on asi veel hullem- mingi terve poisikeste bande tegutseb kes on oma stiiliks võtnud süütamise

Pöörmeseadja
2 aastat tagasi
Reply to  oota mida

Kuuldavasti nii oli, et kedagi märgati ja keegi ka kinni vististi püüti. Võimalik, et oldi lihtsalt valel ajal ja vales kohas, see on uurijate rida uurida. Igal juhul tuleks seda uurimist intensiivistada, sest kui punane kukk elumajade või kultuuriväärtuslike objektide räästasse ronib, on juba hilja. Lapsekeste banded on linnas muud paska kokku keeranud küll ja küll, aga vaevalt need süütamised mingi eraldi bande ettevõtmine on. Lapsekesed kummutavad endale pidevalt haljast avalikus kohas sisse, kakerdavad purjakil ringi, plärud muidugi ka pidevalt avalikus kohas hambus. Ja ei midagi. Ülejäänu on juba loogiline jätk. Ninnu-nännutamise ja “karistuseks” psühholoogi-tädide juurde saatmise kaunis tulemus. Karistamatuse… Loe rohkem »

linlane 2
2 aastat tagasi

Veider, kuidas inimesed muruplatsil teiste õnnetust pealt vaatavad, mõnel käed risti rinnal, mõnel laps süles. Nagu lõbusat suvekontserti jälgiksid… Mulle tundub, et kui aidata ei ole võimalik, võiks siiski edasi liikuda ja päästjatel rahus oma tööd teha lasta.

eestlase lemmiktoit
2 aastat tagasi
Reply to  linlane 2

on tead küll mis:) neil päev, vaata et mitte terve kuu nüüd rõõmu täis, said teiste õnnetust nii ligidalt näha

Ei tea
2 aastat tagasi

miks nii õel oled? Inimesed kogunevad ikka kohale, kui õnnetus juhtub kuskil suurem, aga mitte ilmtingimata kahjurõõmust. Võibolla hoopis ühtekuuluvustundest, et oleme raskel hetkel teiega. Kas pole mõelnud?

Tohman
2 aastat tagasi

Kellegil on linnakeses plõks peas käinud ja hakkas süütajaks.

arvatavasti
2 aastat tagasi
Reply to  Tohman

puukuuride omanikud investeerige kaameratesse kui kindlustusraha pole tarvis

noh
2 aastat tagasi

tikupoisid arenevad ikka kiiresti. rong, kuur, mis järgmiseks. kaubamaja äkki