Klassi jagu noori jääb ühisgümnaasiumi ukse taha

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro sõnul otsustati gümnaasiumisse tahtjate üle tunnistuse ja vestluse alusel. Eduard Laur
Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro sõnul jääb klassijagu õpilasi ukse taha. Foto: Eduard Laur

Läänemaa ühisgümnaasiumisse pürib noori klassi jagu rohkem, kui kohti jätkub.

„Umbes 35 jääb ukse taha,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro. Sisse astuda soovijaid on 123. „Vastu võtame 80 ja 90 vahel,” ütles Iro. Sisseastumistestid on sooritatud, ees ootavad vestlused mai viimasel nädalal. Konkurss on 1,4 õpilast kohale.

Noarootsi gümnaasiumisse oli sisseastujaid 12. mai seisuga 215. Noarootsi gümnaasiumi juhiabi Viktoria Mitmani sõnul võib neid aga lisanduda. Gümnaasiumi 10. klassi pääseb 56 noort, 12. mai seisuga oli konkurss 3,8 sisseastujat ühele kohale. Katsed on 23. mail ja 12. juunil.

Kullamaa keskkoolis ja Lihula gümnaasiumis konkurssi ja vastuvõtukatseid ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Klaara.
2 aastat tagasi

Lasteaedades on lapsi aastaid juba languses. Ja nüüd korraga kooli ei mahu soovijad enam ära?

Nojah
2 aastat tagasi

Ja nii need inimesed vaikselt pealinna kolivadki

Majaomanik
2 aastat tagasi

On see nüüd mingi probleem?? Gümnaasium on ju mõeldud ettevalmistuseks ülikooli astumiseks ja parimad saavad sinna õppima!

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Gümnaasiumi lähevad need, kes ei tea mida eluga peale hakata. Kui veab siis õpivad veel ülikoolis ja võibolla veel ja veel. Mõni ei leiagi elus kohta. Päris mitmeid on kõrgkooli lõpetanutest Soomes koristusfirmades tööl puhastusteenindajana. Oleks saanud kohe peale põhikooli ka sellele alale minna.

artikkel
2 aastat tagasi

lugedes teksti, siis kahjuks Noarootsi gümnaasiumi ukse taha jääb 6 klassi jagu õpilasi. Küsimus on, et kumb on suurem uudis?

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Liigume uhkelt Euroopaga ühes taktis st.kõigile keskharidus,hiljem baka ja onngi kari mitte midagi oskavaid aga omateada kõrgelt haritud spetsialiste!
Neid kes hakkavad käsi määrima ja tõelist tööd tegema peame tooma sisse Aafrikast ?
Kutseharidus koos keskharidusega ja kui oled juba tööd õpitud erialal nuusutanud siis edasiõppima kui tahet on ?

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Kas Lihula ei ole mitte Pärnumaa ning Läänemaa Ühisgümnaasium ainuke kohalik puhas keskhariduse andja/gümnaasium Haapsalus? Ehk vastu tuleb võtta kõik elanikeregistris soovijad või kuidas seda seadust me tõlgendame?

aru
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Lihula on hetkel Pärnumaa, aga lugejad vaadake seda, kes on artikli autor ja kus kohast ta pärit on