Muusikakooli õpilased on noppinud konkurssidelt häid kohti

Viimased peaaegu kaks kuud on koroonaviiruse tõttu olnud keerulised kõigile, ka Haapsalu muusikakoolile, kus pilli õppimine on viinud arvutite või mobiilide ette.

Tunni läbiviimise edukus on sõltunud arvutite olemasolust, internetilevi kvaliteedist ja õpetajate pingutusest teha lastele selgeks, kuidas hoida näiteks viiulit või poognat või mismoodi tuleks puhkpillist ilus kõla, kuigi pilt hangub ja häält õieti ei kuulegi.

Iga-aastasteks muusikakoolide konkurssideks hakkasid õpetajad tublimaid lapsi ette valmistama juba varakult enne pandeemia algust, kuid osa konkursse jäigi sel aastal korraldamata. Õnneks mõnele instrumendile naeratas siiski õnn ja konkursid toimusid video teel. Nende konlkursside tulemused on Haapsalu muusikakooli õpilastele olnud suurepärased.

Isabelle Kajak  saavutas Loode-Eesti regionaalsel flöödikonkursil  „Parim noor instrumentalist 2021” oma vanuserühmas (kuni 9aastased) III koha. Tema õpetaja on Helen Saar, kontsertmeister Ingrid Tamberg.

Loode-Eesti regionaalsel klaveriõpilaste konkursil „Parim noor instrumentalist 2021” võitis Ilja Romanov  IV vanuserühmas I koha. Lisaks anti talle eripreemia Rahmaninovi „Prelüüdi” väga hea esituse eest. Romanov saavutas IV vanuserühmas I koha ka konkursi „Parim noor instrumentalist 2021” vabariiklikus lõppvoorus. Tema õpetaja on Bogdana Smagol.

Loode-Eesti regiooni kitarriõpilaste konkursil saavutas Hugo Juurik IV vanuserühmas II koha. Tema õpetaja on Aigar Kõrgesaar.

Pärimusmuusikud võtsid mõõtu XIII üleriigilisel e-võistumängimisel, kus Kata Karlis saavutas avatud klassi III tasemerühmas parima mängija tiitli. Marjette Andrea Tederovile anti aga eriauhind, milleks on osavõtt Eesti laste Etno 2021 laagrist noortele pärimusmuusikutele. Tüdrukute õpetaja on Viive Marleen.

Viimasena toimunud Loode-Eesti regionaalse akordioniõpilaste konkursi korraldaja oli Haapsalu muusikakool ja siingi olid meie kooli õpilased väga edukad: 0 vanuserühmas saavutasid õed Libell ja Mirell Leier II koha, I vanuserühmas Rasmus Kuhi-Thalfeldt I koha ja eripreemia musikaalsuse ja tehnilise soorituse eest ning Robin Reimer II koha. III vanuserühmas tuli I koht Laas-Joonas Saulile, kes sai ka eripreemia musikaalsuse ja tehnilise soorituse eest. Noorte akordionistide õpetaja on Sirje Roogla.

Kiitus nii õpilastele kui ka õpetajatele ja peredele ning kõigile, kes olid seotud videote tegemisega. Õnneks võib nüüd koolitööd jätkata üks ühele ja raskustest hoolimata saab see kooliaasta juuni alguses läbi.

Ingrid Arro

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments