Homme algab talvine aialinnuvaatlus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rasvatihane. Marika Kilk
Rasvatihane. Marika Kilk

Sel nädalavahetusel toimuv talvine aialinnuvaatlus kutsub tunni aja jooksul vaatlema oma koduaias või pargis näha olevaid linnuliike. Kuigi üks tund tundub lühike aeg, on see linnuvaatluse korraldajate hinnangul piisavalt pikk aeg, et näha enamikku loenduspaigas tegutsevatest lindudest.

Talvel korraldatakse vaatlust just sellepärast, et meil talvituvad linnud on kõige paremini vaadeldavad just südatalvel ja toitmiskohtade ümbruses.

Talvist aialinnuvaatlust korraldab Eesti ornitoloogiaühing ning see on Eesti populaarseim ja suurim harrastusteaduse algatus. Mullu osales talvisel aialinnuvaatlusel 1986 linnusõpra 1241 paigast üle Eesti. 93 protsenti vaatlustest tehtigi aedades, peaaegu 7 protsenti parkides ja kuuel juhul kalmistul. Kõige arvukam linnuliik, mida vaatlejad talvel on kohanud, on kõigil üheteistkümnel aastal, mil talvist aialinnuvaatlust on korraldtud, rasvatihane.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
3 aastat tagasi

Homme saate laipu jälgida. Posti tänav on nagu uisuväli. Ei mingit libedatõrjet.

Kah Läänlane
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Neid kohti on veel. Lihula mnt. , Rimi uksest saab kelguga valgusfoorini. Kõik suuremad tänavad on nii libedad.

Nimi (vabatahlik)
3 aastat tagasi
Reply to  Kah Läänlane

Ja kuidas see linnuvaatluse seotud on?