Kaitseliitlased treenisid Iraagi missiooniks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa kaitseliitlased valmistuvad nooremleitnant Sven Luige (paremal) juhtimisel Iraagi missiooniks. Urmas Lauri

Läänemaa kaitseliitlased valmistuvad nooremleitnant Sven Luige (paremal) juhtimisel Iraagi missiooniks. Urmas Lauri

Iraaki missioonile minev kaitseliidu üksus Estguard-4 harjutas eelmisel nädalal Läänemaal, peamiselt Kiltsi lennuväljal.

Missioonisõdurite poole aasta pikkune väljaõpe algas detsembris. Juunis lähevad võitlejad kuueks kuuks Iraaki. Estguard-4 rühmaülem on kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malevkonna instruktor ja kompanii ülem nooremleitnant Sven Luik.

„1. detsembril hakkas pihta. Pool aastat, iga päev. Pool sellest ajast on pikad, 14tunnised päevad,” lausus Luik sõjaväelaslikult selgelt ja lühidalt. „Harjutame seda, mida me Iraagis tegema hakkame. Meie ülesanne on mobiilne väekaitse ehk me julgestame neid NATO liitlasi, kes seal toetavad Iraagi valitsust.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ütleme otse
3 aastat tagasi

Ütleme otse et iraak tuleb meie liitlaste survel okupeerida muidu ei saa meie liitlased sealt naftat kätte. Rootsi pangad teevad meie majandusega sama aga kaitseliitlaed sinna appi ei tule, selle asemel käiakse moslameid tapmas ja see ongi meie vabadus.

Uimane
3 aastat tagasi
Reply to  ütleme otse

Kui roolijoodik brüsseli korrumptant riigi ette pannakse lambist , siis ongi nii ju .

Ah mis
3 aastat tagasi

Iraak? Kelle huve seal kaitseme? Täiesti võõras riik, isegi NATOsse ei kuulu. Või kuulub?

kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

Ja ameerika pereema ei mõista, mida USA väed teevad Ida-Euroopas, kuid Putin mõistab suurepäraselt.

Ah mis
3 aastat tagasi

Eesti kuulub NATOsse ju! Sõjalis poliitiline riikide ühendus, kuhu kuulub 29 riiki. Eesti on NATO liige 29. märtsist 2004. Küsimus oli, mida me Iraagis kaitseme?

kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

Iraagis kaitseme kõikide NATO-sse kuuluvate riikide huve ehk julgeolekut. Rõhk on terrorismi ennetusel.

Vanamoodne
3 aastat tagasi

Hiljaks oleme jäänud Iraagis terrorismi ennetamisega. Enne Saddami kukutamist olnuks õige aeg seista vastu USA interventsioonile – siis poleks ka hiljem terrorismi tekkinud. Nüüd päästaks vaid kogu Iraagi tühjendamine elanikest. Muul moel pole kindlust, et kõigist terroristidest vabaneti.

Vanamoodne
3 aastat tagasi
Reply to  Vanamoodne

Mida teadis maailm Iraagi terrorismist enne Husseini kukutamist? Pigem oli hoopis Saudi Araabia kaksiktornide ründajate kasvulava. Ja no tõesti ei vabane ükski sisetülis lõunamaa riik pommimeestest enne, kui seal lihtsalt pole enam kedagi, kes pomme paneks. Kui neid tüüpe saab ümber kasvatada, oleks juba kasvatatud. Ainus pluss, mida Iraak-Afganistan meie militaaridele annab, on elav kogemus moslemitega, enne kui viimased ka Eesti üle ujutavad. Aga noh, nii pole poliitkorrektne arvata.

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Vanamoodne

vot see on õige! Kogemusi saadakse. Reaalsete kuulidega lahinguvälja kogemus on hindamatu. Aga sellised loosungid, et me lähme ühiselt nato riikide huve ja julgeolekut kaitsma no comoon, mida veel.

Ah mis
3 aastat tagasi

Ilus loosung millega sõtta minna, aga tegelikkuses ju see nii ei ole. Nn terroristid vahetuvad vastavalt kuidas vaja on. Seda on ju näha nii Süürias kui mujal.

Uimane
3 aastat tagasi

Kas sa Kullamaalt jooksus või , ah . ……kao tagasi