Läänemaale lisandus kaheksa koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 15.04)

Haapsalu koroonatestimispunkt. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu proovivõtupunkt. Foto: Arvo Tarmula

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4352 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 478.

Läänemaale lisandus kaheksa koroonaviirusega nakatunut – viis naist ja kolm meest. Täna Läänemaale lisandunud vanimad nakatunud on üle 70aastased mees ja naine.

Terviseameti Läänemaa vaneminspektori Lea Kiisi sõnul elavad kaheksast nakatunust seitse Läänemaal ja üks Lõuna-Eestis. Üks nakatunutest sai viiruse pereliikmelt, üks tuttavalt, üks tõi viiruse välismaalt ning neljal juhul ei ole nakatumise koht veel teada.

„Stabiilselt tuleb uusi juhtumeid juurde. Tööd meil jagub,” ütles Kiis.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 205,4. Üle Eesti on see näit 571,87.

Kiis tuletas meelde, et inimesed jälgiksid ettevaatusabinõusid – hoiaksid distantsi ja kannaksid maski. Samuti tuleb tema sõnul aasta lõppu tähistada kitsas pereringis. „Suured peod tuleb sel aastal ära jätta,” ütles Kiis.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 309 inimesel. 240 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 79, Tartumaale 24 ning Võru- ja Läänemaale kaheksa uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Pärnumaale lisandus kuus ning Jõgeva- ja Lääne-Virumaale viis uut juhtumit. Viljandimaale lisandus neli ning Järva-, Rapla- ja Valgamaale lisandus kolm uut nakatunut. Hiiumaale lisandus kaks ning Põlva- ja Saaremaale üks uus nakatunu. 17 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 410 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab 43 patsienti, kelledest omakorda juhitaval hingamisel on 21 inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku 47.

COVID-19 vastu vaktsineerimisi on tehtud 516 inimesele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Loen ja mõtlen, et mõned inimesed sooviksid kõik COVID 19 nakatunud inimesed vedada lossiplatsile ja panna häbiposti. Mina soovitan vähem vihkamist ja olge sallivamad teiste inimeste suhtes. Ilusat aasta lõpu, T. Valdo

Pamp
3 aastat tagasi

Nüüd, kui Tallinnas pubid, spaad ja söögikohad kinni, tullakse siia viirust levitama. Linn on võõrast rahvast täis, väiksed vanalinna söögikohad ka rahvast pungil ja kõik ilma maskideta istuvad väiksetes umbsetes ruumidest. Uue aasta alguses me veel näeme neid numbreid kümnetes päevas.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kindlasti tulevad kõik Tallinnast siia nüüd :)))), aa mida sina seal söögikohas tegid siis, kui viirusekartus on? Miks kodus ei olnud?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

maskiga on natukene keeruline söögikohas süüa, kas te ei arva nii?

Võimalik.
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Maskidega pole üldsegi keeruline süüa. Täiesti hea on süüa. Järgi proovitud juba paar kuud. Feissis maskidega söömise -joomise videosid kuipalju. Tuleb olla ainult loov!!!!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Võimalik.

siis pole ju maskist kasu inimene!

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

A vot miks parast ei ole teiste haiguste statistika? Kõik muud haigused juba üle võitnud ja jäi ainult karambavirus? Hirmutatud, hajutasid laiali rahvas kodudesse, aga mul võib olla hammas valutab, aga ei lähe – maski mul ei ole.. soovi teda kandma veel vähem..((

Õige
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

hambaarsti toolis istudes pane mask ette 😀

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Õige

jah, siis pole nii väga valus :DDDD

teine tera
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

ikka on iga haiguse statistika olemas. Miks ei ole? Praegu käib jutt aga nakkusohtlikust haigusest. Kellegi hambavalu ei ole nakkav, pole kõigil vaja seda teada, aidata ju ka ei saa.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  teine tera

Kas grippi haigestumiste kohta on olemas aasta 2020 statistika(haigestumised, surmad), muud külmetushaigused(angiin, kopsupõletik)? Oleksin väga tänulik, kui te leiaksite aega ja postitaksite sellekohase suunava lingi siia!

ahh-hh
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Mis vaevad Sinu südant? Nii tõrjuv oled koroonaandmete suhtes – järelikult ei pelga seda haigust. Muud haigused on nii huvipakkuvad, et kõik justkui nakkuvad Sulle? Tegelikkuses pole ükski haigus tänapäeval olnud nii ohtlik, kui see tänane covid 19.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  ahh-hh

Ei ole ju tõrjuv, pole midagi sellist kirjutanud! Purjus olete luuletaja või?

Kaa
3 aastat tagasi

Võiks ju öelda kus need 8 juurde tulid.

Nii on
3 aastat tagasi

See on saladus, et nad saaks rahulikult ringi jalutada.

kannanajad nemadki
3 aastat tagasi
Reply to  Nii on

Miks arvad, et nad jalutavad? Tundub, et tigedate eest peabki haigestunuid varjama. Nad ei nakatunud oma soovi järgi, ei pea neid ju halvustama, vihkama ega näpuga osutama.

Miks mitte
3 aastat tagasi

Ehk just peaks avalikustama, ilmselt nii mõnigi karambataja ja haiguse ningi maski-eitaja on haigestunud, mõttekoht.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Miks mitte

Maski eitaja? Arvad et paned maski ette ja lähed jõuluks praznikule? Ma ei läheks isegi maskiga kuskile sugulaste juurde või seltskonnaga pidu pidama. On öeldud, et ärge ronige külla, ärge minge välismaale. Mina veedan selle aasta jõulud ja uue aasta oma perega (mees,laps). Palmide all pole kunagi käinud ja ei lähe ka.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Te Kodanik olete tubli! Ühe aasta suuremad peod võib tõesti vahele jätta, ma ei näe ka selles probleemi. Pealegi mask ei pidavat ju kaitsma ja kes see peol peale teist pokaali ikka seda enam õigesti kasutab. Kui te niiväga seda reformierak. ei pooldaks, siis ma oleks täitsa nõus teie maailmavaatega juba :). Head vanaaasta lõppu ikkagi!

Volli.
3 aastat tagasi

Kus nüüd ?