Noarootsi kooli õpilased suunasid taaskasutusse rohkelt pandipakendeid

Üle-eestilise keskkonnakampaania #ärarääma raames kogusid Eesti koolilapsed kokku 31 000 pandipakendit. Ühe õpilase kohta saadeti enim pakendeid ümbertöötlusse Noarootsi koolist,  Varbola lasteaed-algkoolist ja Keeni põhikoolist. Tänutäheks usinatele õpilastele annab Ahhaa teadusteater nendes koolides põneva etenduse ning nad saavad osaleda ka Eesti pandipakendi keskkonnaharidusprogrammis.

Kuna koolid on väga erineva suurusega, pidasid kampaania läbiviijad arvestust ühe õpilase kohta kogutud pakendite üle. Selle järgi olid kõige usinamad pandipakendite sorteerijad Keeni põhikooli (23,37 pakendit õpilase kohta), Varbola lasteaed-algkooli (20,45) ja Noarootsi kooli (10,14) lapsed.

Tükiarvu poolest kogus enim pandipakendeid Aruküla põhikool, kes kogus veebruarist oktoobrini 7813 pudelit.

Tänutäheks kõige usinamatele kooliperedele korraldab Eesti pandipakend koos tuntud suunamudijatega Meri

lin Mälk, Paljasporgand, Laura Prits ja Keerdtrepp Aruküla ning  Keeni koolides suure festivalipäeva. Teisele ja kolmandale kohale jõudnud koolides – Noarootsi kool ja Varbola lasteaed-algkool – annab põneva etenduse Ahhaa teadusteater ning need  koolid saavad osaleda ka Eesti pandipakendi keskkonnaharidusprogrammis.

Läänemaalt osales keskkonnakampaanias ka Kullamaa keskkool.

Veebruaris alanud Eesti suurima keskkonnakampaania #ärarääma käigus kogusid 91 üldhariduskooli õpilased 31 000 pandimärgiga varustatud plastpudelit ja plekkpurki kokku koolide jaoks loodud spetsiaalsetesse kogumiskastidesse. Eesti pandipakend varustas kõik koolid spetsiaalselt kujundatud kogumiskastide ja selle juurde käivate tarvikutega ning suunas õpilaste kogutud pakendid taaskasutusse. Kõik keskkonnakampaaniaga liitunud koolid saavad kokku kogutud pandipakendite tagatisraha arveldusarvele, et seda kooliperele vajaliku ostmiseks kasutada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments