Indrek Tarand intervjuus ERRile: loodan, et õpetajaametist tõuseb vastastikku tulu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Indrek Tarand. Foto Arvo Tarmula

Algavast õppeaastast Nõva koolis õpetajana tööle asuv Indrek Tarand ütles intervjuus ERRile, et loodab sellest tõusvat vastastikust tulu.

„Tallinnas ma kuulen, kuidas kõik räägivad, et maaelu tuleb arendada ja kuidagi kõik taastavad maaelu. Aga praktikas ma ei ole maal olles seda näinud, nende ponnistuste tulemusi. See on minu väike tagasihoidlik panus,” ütles Tarand ERRile.

Küsimusele, kas ta on mõelnud ka Nõva koolijuhuks pürgimisest ja Nõva põhikoolist piirkondliku eliitkooli kujundamist, vastas Tarand, et nii kõrgelt ta ei lenda: „Ja pealegi on Nõva koolil väga tarmukas direktor olemas, kes küllap on niisugustele asjadele mõelnud. Ja kui ma sisse elan ja natukene rohkem kurssi saan nende mõtetega, eks siis püüan võib-olla tõesti toetada neid, kui asjal on jumet.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teile
3 aastat tagasi

Ilkujad, suu kinni ja minge harige end vahelduseks. Tarandi teadmised ja kogemused on kõigist Nõva õpetajatest peajagu üle. Edu ja püsivust algavaks kooliaastaks!

Naiivikust kummardajale
3 aastat tagasi
Reply to  teile

Oh seda püha lihtsameelsust! Tuleb lausa Nõvale kultuuri tooma, olles ühtlasi ka moraali etalon!

Manna Liisa
3 aastat tagasi

Wauu, millised tigedikud ! Kas Nõva meestel on kombeks seelikutes käia ?

Soovitus Tarandile
3 aastat tagasi

Kuna jalajälge püksitagumikus ei õnnestu varjata, siis on õige aeg seelik selga tõmmata.

Lapsevanem
3 aastat tagasi

Lapsed alustavad kooliaastat ja nende õigustatud ootus on, et neid hakkavad harima töökad ja pühendunud õpetajad. Indrek Tarandi puhul jääb mulje nagu oleks peamine figureerida meediaväljaannete esilehtedel. Teda eesootavad töökohustused ei näi teda väga huvitavat.

Manna Liisa
3 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

Just – mis on näiline, mis tegelik. Ei maksa oletada ja arvata, ju see paistab, eks Tarandi isik ongi huvitav, taustal paistab Nõva rahvas ka silma …

känd
3 aastat tagasi

Tarand arvab, et see on tarmukus, kui direktor ei suuda mitme aasta jooksul koolis dokumente vormistada ja õpetajate kaadrit komplekteerida, lased põhja Nõva Kilgi ja on siis volikogu esimees, kui tema vallavanem pätsab Nõva vallalt pea 30000 eurot peaaegu olematu valla eelarverahast. Tõesti tarmukas ja sama arvab ka vallavanem Mikk Lõhmus. Positiivne on see, et Tarand arvab vastupidiselt Lõhmusele, kes tahab kolmandat kooliastet sulgeda, et see võiks jääda, siis on inimestel võimalus ka Nõvale elama ja tööle tulla.

Manna Liisa
3 aastat tagasi
Reply to  känd

Tee endale selgeks – ega Tarand tule Nõva kohalike probleeme lahendama.

tulu
3 aastat tagasi

ikka, papp ju libiseb

juss
3 aastat tagasi
Reply to  tulu

Ehk annab keegi veel jalaga tagumikku ja tuhat eurot nagu maast leitud jälle.